Στις 13 Απριλίου οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού ξεκινήσαμε την Α φάση καθαρισμού της λίμνης του Δάσους Συγγρού.

Είναι γεγονός ότι αυτή η διαδικασία μας ταλαιπώρησε λιγάκι, γιατί οι κάτοικοι της λίμνης, τα χρυσόψαρα, έπρεπε να μεταφερθούν και ήταν πολλά.

Το νερό της, προς καθάρισμα, λιμνούλας, άδειασε σταδιακά στο διάστημα 2 ημερών τόσο ώστε να μπορούμε να μπούμε μέσα και με απόχη να μεταφέρουμε τους φίλους μας, τα ψαράκια, στην μεγαλύτερη λίμνη, που, εν τω μεταξύ, είχε γεμίσει νερό.

Στον πυθμένα βέβαια της λίμνης καμμία έκπληξη δεν μας προξένησε ο τεράστιος θησαυρός των σκουπιδιών, μιας και είναι σύνηθες φαινόμενο για εμάς, αυτή η θλιβερή εικόνα. Και τι δεν υπήρχε εκεί μέσα…. από καρέκλες… μέχρι και ολόκληρη ταμπέλα με την σιδερένια βάση της. Από πέτρες…. μέχρι σιδερένια αντικείμενα.

Αφού η μεταφορά των ψαριών ολοκληρώθηκε, σειρά έχει τώρα το bobcat που θα καθαρίσει τον πυθμένα από την λάσπη και τις πέτρες, που απέμειναν.

Στη συνέχεια θα γεμίσουμε την καθαρή λίμνη με νερό, θα επαναπατρίσουμε τα ψαράκια σε ένα καθαρό περιβάλλον και θα συνεχίσουμε τον καθαρισμό στην άλλη λίμνη πλέον Η βοήθεια όλων ήταν συγκινητική γιατί η όλη εργασία έγινε με πολλή αγάπη, σεβασμό προς το περιβάλλον και μεράκι.