Η ανακοίνωση του πλειστηριασμού της Ελεήμονος Εταιρείας. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με δημοσίευσή της στην ΑΞΙΑ του Σαββάτου, 23 Αυγούστου, η Ελεήμων Εταιρεία εκποιεί εκ νέου τα εννέα στρέμματα που φέρεται να κατέχει στην περιοχή του Κτήματος Καρέλλα, με κατώτερη αυτήν την φορά τιμή πωλήσεως οκτώ εκατομμύρια (8.000.000) Ευρώ.

Τα στρέμματα αυτά είχε επιχειρηθεί να εκποιηθούν στις 14 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής της Παναγίας, χωρίς κατώτατη τιμή πωλήσεως. Η εκποίηση είχε τότε γίνει αντιληπτή από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού, οι οποίοι ειδοποίησαν τον Δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος με την σειρά του απεφάσισε να απαλλοτριώσει τον χώρο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Αυγούστου, εις το οποίον απεφασίσθη η απαλλοτρίωση, η Ελεήμων Εταιρεία διά του Προέδρου της, Αρχιμανδρίτη, κ. Προκοπίου Μπούμπα, είχε συσχετίσει ενδεχόμενη αποτυχία του πλειστηριασμού με διακοπή λειτουργίας του Γηροκομείου Αθηνών, εγκατάλειψη των 400 γερόντων του και ανεργία των 285 εργαζομένων του. Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού είχαν τότε καταγγείλει το ως άνω δίλημμα ως ψευδές, αποκαλύπτοντας ότι βάσει στοιχείων του Εθνικού Κτηματολογίου η Ελεήμων Εταιρεία κατέχει μόνον στο Μαρούσι 13 συνολικώς ακίνητα, επτά εκ των οποίων είναι οικόπεδα συνολικής εκτάσεως 14 στρεμμάτων.

Με μεταγενέστερες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Μπούμπας είχε αναφέρει ότι στον διαγωνισμό της 14ης Αυγούστου είχαν εμφανισθεί δύο ενδιαφερόμενοι και ότι σχετικές αποφάσεις θα ελαμβάνοντο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας την 20η Αυγούστου. Η νέα προκήρυξη δείχνει ότι η Εταιρεία δεν θεωρεί την απαλλοτρίωση του Δήμου Αμαρουσίου ως εμποδιο στην εκποίηση. 

Γιατί δεν το δήλωσε στο Κτηματολόγιο;

Το Μαρούσι είναι από τους πρώτους δήμους της Αττικής που κτηματογραφήθηκαν. Οι δηλώσεις κτηματογράφησης κατετέθησαν μεταξύ 5 Απριλίου 1999 και 5 Οκτωβρίου 1999.

Παρά το ότι η Ελεήμων Εταιρεία έχει δηλώσει στο Εθνικό Κτηματολόγιο 13 συνολικώς ακίνητά της στο Μαρούσι, εν τούτοις, ουδέποτε εδήλωσε το εκποιούμενο τώρα φερόμενο ως ακίνητό της, το οποίον μάλιστα, ως φαίνεται, εκτιμά ως ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Αντιθέτως, τον Ιανουάριο του 2000, δηλ., λίγους μήνες μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων, η Ελεήμων Εταιρεία, ως προκύπτει από την προκήρυξη του πλειστηριασμού της 14ης Αυγούστου, αναθέτει σε τοπογράφο την σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος του επιμάχου γεωτεμαχίου. Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάϊο του 2000, το αδήλωτο στο Εθνικό Κτηματολόγιο γεωτεμάχιο αποφασίζεται να απαλλοτριωθεί από το Δημο Αμαρουσίου. Η Ελεήμων Εταιρεία που, επαναλαμβάνομε, δεν έχει δηλώσει την φερόμενη ως πολύτιμη αυτήν περιουσία της στο Κτηματολόγιο, προσφεύγει στο Σ.τ.Ε. για να ακυρώσει την απαλλοτρίωση χωρίς να προσκομίσει τίτλους ιδιοκτησίας. Κι ενώ την ίδια εποχή λήγει η Α’ Ανάρτηση του Κτηματολογίου, η Ελεήμων Εταιρεία, που αποδεδειγμένα πλέον ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο γεωτεμάχιο, αντί να ζητήσει να εγγραφεί το μέχρι τότε φερόμενο ως αδήλωτο γεωτεμάχιο στο όνομά της, και πάλι δεν το κάνει, με αποτέλεσμα αυτό να εγγραφεί τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απαλλοτρίωσης το 2002 στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του Δήμου Αμαρουσίου, όπως είναι μέχρι σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.