Καλωσορίσαμε την Άνοιξη και τα Χελιδόνια την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Κτήμα Συγγρού!

Συγκεντρωθήκαμε , μικροί και μεγάλοι, στον Πύργο Συγγρού και φτιάξαμε χελιδονοφωλιές για τους προάγγελους της Άνοιξης. Αυτή την χρονιά ο καιρός δεν μας επέτρεψε να γίνει η εκδήλωση στο περιβάλλοντα χώρο του Πύργου κι έτσι η εκδήλωση έλαβε χώρα εντός του χωρίς αυτό να αποτελέσει κάποιο πρόβλημα. Αντιθέτως, η εκδήλωση σημείωσε κι αυτή την χρονιά μεγάλη επιτυχία. Οι γονείς αψηφώντας τον καιρό έφεραν τα παιδάκια τους να φτιάξουν χελιδονοφωλιές και να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τα Χελιδόνια.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς κατασκεύασαν φωλιές, τις πήραν μαζί τους και αφού στεγνώσουν μπορούν να τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες. Επίσης, όλοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ομιλία του διευθυντή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, που εξηγούσε σε μικρούς και μεγάλους το δύσκολο ταξίδι των Χελιδονιών, τα είδη που υπάρχουν καθώς και τον τρόπο ζωής τους.

Η εκδήλωση ήταν μία διοργάνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, του Ι.Γ.Ε. και των ” Φίλων του Δάσους Συγγρού”.

Εμείς ως Σύλλογος είμαστε χαρούμενοι που συμμετείχαμε ενεργά  για ακόμα μία χρονιά σε αυτή την όμορφη γιορτή που οικολογικού ενδιαφέροντος, ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλες.