Φωτιά στο νότιο τμήμα του Δάσους Συγγρού

Χάρις στην παρέμβαση των περιοίκων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στον καθαρισμό της περιοχής από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.), που διαχειρίζεται το Δάσος Συγγρού, έσβησε σχετικά γρήγορα η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της 5ης Αυγούστου στο νότιο μέρος του Δάσους με θύματα μερικούς μόνον θάμνους. Τα δένδρα και τα παρακείμενα κυπαρίσσια προς το παρόν εγλύτωσαν.

Πρόκειται για την δεύτερη πυρκαϊά που εκδηλώνεται μέσα σε δεκαπέντε ημέρες στην περιοχή του Δάσους Συγγρού. Προηγήθηκε την 21η Ιουλίου φωτιά στο ανατολικώς του Δάσους Συγγρού κείμενο Κτήμα Καρέλλα, όπου ο Δήμος Αμαρουσίου εσχεδίαζε πολυδάπανη εγκατάσταση θεματικού πάρκου, ματαιωθείσα δι’ ασφαλιστικών μέτρων φορέων και κατοίκων της περιοχής. Η νέα φωτιά εκδηλώνεται ενώ τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών ομόρων δήμων έχουν μόλις ψηφίσει προγραμματική σύμβαση για συνδιαχείριση του Κληροδοτήματος Συγγρού με το Ι.Γ.Ε. προβλέπουσα μεταξύ άλλων και έργα σε ολόκληρο το δυτικό και νότιο τμήμα του.

Την φωτιά αντελήφθησαν περίοικοι οι οποίοι εκάλεσαν αμέσως την Πυροσβεστική, ενώ με ίδιες δυνάμεις επεχείρησαν να την κατασβέσουν. Η Πυροσβεστική κατέφθασε σχεδόν ταυτόχρονα με το εντός του δάσους ευρισκόμενο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Αμαρουσίου. Κάτοικοι της περιοχής, μάρτυρες των διαρκών ασκόπων, ρυπογόνων και οχληρών μετακινήσεων του οχήματος αυτού εντός του δάσους, δεν έκρυβαν την οργή τους για την αργοπορία του στην μοναδική στιγμή που η παρουσία του ήταν πραγματικά επιβεβλημένη. Συνέκριναν δε τις πολυδιαφημιζόμενες πυροσβεστικές επιδόσεις του Δήμου Αμαρουσίου με τον επαγγελματισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της οποίας την συμβολή στην κατάσβεση και των δύο προσφάτων πυρκαϊών στην περιοχή αναγνωρίζουν και επαινούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.