Φωτιά στο Κτήμα Καρέλλα !

Η πρώτη φωτιά της σαιζόν σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ περί τις 21.30 στο Κτήμα Καρέλλα, δίπλα ακριβώς στην οδό Ευκαλύπτων και περί το μέσον αυτής. Ο καπνός κάλυψε τη Νέα Λέσβο και έφθασε στα Μελίσσια. Επί τόπου έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα του ΣΠΑΠ και υδροφόρα του Δήμου Αμαρουσίου. Η φωτιά κατασβέσθηκε αμέσως, επειδή για καλή τύχη, δεν έπνεε άνεμος. Αν είχαμε μποφόρ, το Κτήμα θα είχε ξανακαεί (η τελευταία φορά ήταν το 2003) και η φωτιά ίσως να είχε μεταδοθεί και στο Δάσος Συγγρού.

Την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα στην κατάσβεση επέβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε εκείνη την ώρα στην περιοχή μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Βασίλη Κόκκαλη.

Την επόμενη μέρα ο δήμος, πολύ σωστά, έκλεισε την είσοδο του Κτήματος Καρέλλα και ξεκίνησε να κόβει τα ξερά χόρτα που τόσο καιρό είχε παραμεληθεί η κοπή τους!

Καλό θα είναι το πυροσβεστικό του Δήμου να μην φεύγει από την οδό Ευκαλύπτων ώστε να είναι σε ετοιμότητα. Μια σπίθα να ξεφύγει όταν ο άνεμος είναι δυνατός και περάσει στο Δάσος Συγγρού τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα να αντιμετωπιστούν.

Τα μελτέμια έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίς εφέτος με αποτέλεσμα να βρουν ανέτοιμο το κράτος, τους δήμους αλλά και το ΣΠΑΠ. Το προσωπικό ελάχιστο. Μόλις τη Δευτέρα το ΙΓΕ κατάφερε να προσλάβει έναν πυροφύλακα και να ξαλαφρώσει το βάρος από τους Εθελοντές του Δάσους Συγγρού που μέχρι τώρα μαζί με υπάλληλο του ΙΓΕ σήκωσαν όλη την ευθύνη της πυροφύλαξης.

Μήπως θα ήταν σκόπιμο, μιας και το ανθρώπινο δυναμικό είναι λιγοστό, να κλείνει και η οδός Ευκαλύπτων, για προληπτικούς λόγους όταν ο βαθμός επικινδυνότητας για φωτιά είναι τέσσερα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.