Τελευταία Νέα και εξελίξεις

logo filwn Όπως σας υποσχεθήκαμε σας στέλνουμε κάθε εξέλιξη που αφορά το θέμα της συγχώνευσης του ΙΓΕ με άλλους οργανισμούς. Πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση και να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε, πολιτικούς βουλευτές και άλλους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να βάλει χέρι στο Κληροδότημα και στην τεράστια περιουσία του. Ενός κακού μύρια έπονται …

Το σωματείο μας θεωρεί οτι το ΙΓΕ μπορεί να εργαστεί  αυτόνομα και δεν χρειάζεται καμία συγχώνευση. Αυτή τη στιγμή τα περιουσιακά του στοιχεία του δίνουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της διαθέτιδος, μια χαρά. Αυτό που χρειάζεται είναι μια καλύτερη, μια πιο έξυπνη διαχείριση στα οικονομικά του.

Το Σωματείο μας από παλιά έχει τοποθετηθεί πάνω σ΄αυτό το θέμα και θα επανέλθουμε όταν κρίνουμε κατάλληλη τη στιγμή. Προς το παρόν γνωρίζουμε οτι το ΙΓΕ έχει υποβάλλει στον Υπουργό Γεωργίας σχετικό υπόμνημα όπου παραθέτει όλους τους λόγους για τους οποίους η συγχώνευση αυτή έρχεται κατάφορα σε σύγκρουση με τη βούληση της διαθέτιδος. Περιμένουμε λοιπόν την απάντηση του υπουργού που ελπίζουμε να μην αργήσει γιατί η προοπτική μιας τυχόν συγχώνευσης έχει φέρει αναστάτωση τόσο στο προσωπικό όσο και στους καθηγητές του ΙΓΕ. Αυτός ο γενικός αναβρασμός μπορεί να θέσει σε κίνδυνο της καλοκαιρινή πυροφύλαξη και προστασία του δάσους. Από την άλλη η θητεία του προέδρου έχει τελειώσει προ πολλού και κανείς δεν τον έχει αντικαταστήσει. Όλα κινούνται με ανεπίτρεπτους αργούς ρυθμούς. Ο φόβος μας είναι μήπως τελικά την πληρώσει το δάσος. Οι Εθελοντές εργάζονται με αυταπάρνηση αλλά για κανένα λόγο δεν θα υποκαταστήσουν τους υπαλλήλους και τις υποχρεώσεις του κάθε εργαζόμενου.

Περιμένουμε από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν το καθήκον τους μέχρι τέλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.