Πυροφύλακες το χειμώνα ή κατάργηση της πυροφύλαξης;

     Ο εμπρησμός της 10ης Ιουλίου του 2006. Κάηκαν τότε 33 στρέμματα του Δάσους. Παρά τρίχα αποφεύχθηκε τότε η πλήρης καταστροφή του Δάσους Συγγρού Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

 

Έχει γίνει πλέον αντί πρωτοτυπίας, καθεστώς, οι πυροφύλακες του Δάσους Συγγρού να προσλαμβάνονται στη μέση του καλοκαιριού και να πληρώνονται επί οκτάμηνο για να εργασθούν 2-3 μήνες και να κάθονται τους υπόλοιπους.

Φέτος και σ’ αυτόν το τομέα τα πράγματα χειροτέρεψαν. Η σχετική αίτηση που κάνει παγίως στις αρχές κάθε χρόνου το ΙΓΕ επεστράφη προ ημερών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Πάγκαλο, «διότι χρήζει περαιτέρω αιτιολόγησης». Προφανώς για τον κύριο Πάγκαλο δεν είναι αυτονόητη η ανάγκη πυροφύλαξης του μοναδικού εναπομένοντος και κατ’ επανάληψη εμπρησθέντος φυσικού δάσους της ευρύτερης Αθήνας. Εκτός αν αναμένεται να φροντίσει και γι’ αυτό το ΔΝΤ.

Εάν η αιτιολόγηση που ζητά ο κ. Πάγκαλος δεν είναι προσχηματική για την πλήρη κατάργηση της πυροφύλαξης στο Δάσος Συγγρού, τότε το σήριαλ «Πυροφύλακες τον Χειμώνα» αναμένεται να συνεχισθεί και φέτος με νέα επεισόδια που θα γυριστούν … τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες και το Πάσχα. Μέχρι να πεισθεί ο κ. Πάγκαλος ότι το Δάσος Συγγρού χρειάζεται πυροφύλαξη, θα έχει περάσει το καλοκαίρι και οι πυροφύλακες δεν θα δουλέψουν πραγματικά ούτε έναν μήνα.

Εκτός αν αυτό ακριβώς θέλει ο ευφυής και έμπειρος κ. Πάγκαλος: να παρέλθει το καλοκαίρι ώστε η δαπάνη να μην έχει πλέον νόημα και να ακυρωθεί.

Η πυροφύλαξη του Δάσους Συγγρού θα αφεθεί φέτος εξ ολοκλήρου στο φιλότιμο των ολίγων υπαλλήλων του ΙΓΕ και των εθελοντών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.