Έφτασε και πάλι το καλοκαίρι και όπως πάντα μαζί  με τις χαρές φέρνει και τους κινδύνους του.

Οι “Φίλοι του Δάσους Συγγρού” όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συμμετέχουν στην Πυροφύλαξη του Δάσους. Με κάθε δυνατό μέσο τις μέρες του υψηλού κινδύνου θα είμαστε εκεί, κάνοντας αυτό που η συνείδηση και η εθελοντική μας ιδιότητα υπαγορεύει.

Χωρίς ανακοινώσεις στον τύπο, χωρίς φωτογραφήσεις και πολλά λόγια, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ανιδιοτελώς στο κομμάτι που μας αναλογεί. Διαφορετικού τύπου κίνητρα άλλωστε με συμφεροντολογικές βλέψεις δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι θα συνεχίσουμε μέσω της ιστοσελίδας μας (www.dasosygrou.gr) και του Facebook να ενημερώνουμε καθημερινά εάν το δάσος θα είναι ΑΝΟΙΚΤΟ ή ΚΛΕΙΣΤΟ αλλά και να δίνουμε στο κοινό κάθε σχετική πληροφορία.

Με την υδροφόρα μας αλλά και πεζοί θα κάνουμε περιπολίες και θα ενημερώνουμε την πύλη ή την πυροσβεστική όταν και όποτε θα χρειασθεί.

Για τη διευκόλυνση όλων, χωρίσαμε με τη βοήθεια του ΙΓΕ το δάσος σε 5 τομείς, τον καθένα με ένα διαφορετικό χρώμα. Έτσι οι περιπατητές θα μπορούν να δώσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το στίγμα τους αν παρατηρήσουν κάτι επείγον ή ύποπτο.

Ο χάρτης θα είναι συνεχώς “καρφιτσωμένος” στο Facebook για να εξοικειωθούν όλοι με τους τομείς.

Παρακαλούμε του φίλους που επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα μας, να τηλεφωνήσουν στο 2108066319 ή να μας στείλουν mail στο f[email protected]

Ευχόμαστε να έχουμε μια ήσυχη αντιπυρική περίοδο!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.