Προσπάθεια καταπάτησης περιουσίας του Κληρ. Συγγρού

    Η περιοχή όπου υποτίθεται ότι θα εστεγάζοντο οι θεατρικές δραστηριότητες του Δήμου σημαίνεται με λευκό περιθώριο. Θέατρο δίπλα στην Κηφισίας… Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου, ο Δήμος Αμαρουσίου άρχισε εντελώς παράνομα να περιφράζει έκταση του Κληροδοτήματος Συγγρού απέναντι από το Δάσος, ανεβαίνοντας την Κηφισίας αριστερά, πριν από τα φανάρια των σχολείων του Αμαρουσίου (λειτουργεί σήμερα ως πάρκινγκ), για να εγκαταστήσει εκεί (δίπλα στον θόρυβο και τα καυσαέρια) θέατρο, το επονομαζόμενο “Θέατρο της Πλατείας Ηρώων” για τις θερινές του εκδηλώσεις “Καλοκαίρι στο Μαρούσι”. Πρόκειται για μία έμπρακτη αμφισβήτηση ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του Κληροδοτήματος Συγγρού.

Η παρανομία διεκόπη από την Αστυνομία, που εκλήθη επί τόπου από τους προσελθόντες εκεί υπευθύνους του ΙΓΕ με επί κεφαλής την Αντιπρόεδρο του ΙΓΕ, κ. Αλεξάνδρα Βλάχου. Υπέρ του Δήμου παρενέβη ο Αντιδήμαρχος Χωραφόπουλος, χωρίς όμως να προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ, όπως έχει ξανασυμβεί σε παρόμοια περίπτωση, στο Τμήμα προσήχθησαν εργάτες. Υπέρ της νομιμότητος παρενέβησαν η Δημ. Συμβ. κ. Τσουκλείδου και πολίτες-εκπρόσωποι οργανώσεων της περιοχής. Καταγγελία έγινε και στην αρμόδια για τα Κληροδοτήματα Διεύθυνση του ΥΠΕΘΟ.

Η επίμαχη έκταση (4 στρέμματα επί της Κηφισίας) διεκδικείται από τον Δήμο εδώ και χρόνια χωρίς η υπόθεση να έχει τελεσιδικήσει. Το 2003 ο Δήμος την είχε παρανόμως συμπεριλάβει σε διαγωνισμό για την ανεύρεση επενδυτή που θα δημιουργούσε επιχείρηση κατασκευής και διαχείρισης πάρκινγκ για πενήντα χρόνια. Ήταν ο ίδιος διαγωνισμός που θα μετέτρεπε σε πάρκινγκ το Γυμναστήριο Σπύρου Λούη και τον χώρο πρασίνου απέναντι από το Δάσος δίπλα στην Microsoft.

Μετά τις καταγγελίες ο Δήμος υπεχώρησε και οι εγκαταστάσεις αφηρέθησαν. Ο χώρος επαναχρησιμοποιείται σήμερα ως πάρκινγκ.

Αυτά συμβαίνουν ενώ η Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου εμφανίζει εαυτήν ως φίλη του δάσους και του πολιτισμού. Είναι η ίδια δημοτική αρχή που απαλλοτρίωσε το 2002 το πανέμορφο Κτήμα Καρέλλα για πολιτισμό και το μεταχειρίσθηκε το 2004 ως χωματερή. Είναι η ίδια δημοτική αρχή που διαφημίζει επτά(!) πολιτιστικά κέντρα στην πόλη και νοικιάζει το μεγαλύτερο εξ αυτών (απέναντι από το Δάσος Συγγρού και την επίμαχη έκταση) στον KissFM. Να την πιστεύσομε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.