Με λευκό περίγραμμα τα έξι στέμματα που επί χρόνια προσπαθεί να αποσπάσει ο Δήμος Αμαρουσίου από το Κληροδότημα Συγγρού χωρίς να πληρώσει δραχμή. Και η απέναντι περιοχή (σημασμένη με κόκκινο) μέσα στο Δάσος Συγγρού προαλειφόταν κάποτε για πάρκινγκ… Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2009

Χθές, Τρίτη, 17/3, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ εμφανίσθηκαν εν σώματι δημοτικοί σύμβουλοι του Αμαρουσίου με επί κεφαλής τον Δήμαρχο, κ. Γ. Πατούλη, οι οποίοι εζήτησαν από το ΙΓΕ να αποσύρει την αίτηση αναιρέσεως που έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο σχετικά με το οικόπεδο της Πλατείας Ηρώων.

Επί δεκαετίες ο Δήμος Αμαρουσίου προσπαθεί να αποσπάσει το οικόπεδο αυτό (έξι στρέμματα επί της Κηφισίας, παλαιότερα μέρος του Δάσους Συγγρού) από το ΙΓΕ χωρίς να καταβάλλει δραχμή. Για να το πετύχει επικαλέσθηκε χρησικτησία, η οποία έγινε δεκτή από το πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Το ΙΓΕ κατέθεσε αίτηση αναιρέσεως επί της δευτεροβαθμίου αποφάσεως και ο Δήμος τού ζητεί τώρα να την αποσύρει.

Στο επίμαχο οικόπεδο εδώ και μερικά χρόνια ο Δήμος ετοιμάζει τεχνικό έργο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/3 το έργο αυτό περιεγράφη: πενταόροφο υπόγειο γκαράζ με ανάπλαση της επιφανείας με βιοκλιματικά υλικά.

Ο Δήμος σχεδιάζει να κατασκευάσει το έργο αυτό με αυτοχρηματοδότηση, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα ούτως ή άλλως σε δραματική κατάσταση ευρισκόμενα οικονομικά του (Αθμόνιον Βήμα, 19/3). Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το έργο θα κατασκευασθεί από εργολάβο, ο οποίος υποχρεωτικά θα πρέπει να χρεώνει την στάθμευση για να πάρει πίσω τα χρήματά του. Έτσι, το σημερινό δωρεάν επιφανειακό πάρκινγκ του ΙΓΕ, θα γίνει όχι μόνον υπόγειο, αλλά και αρκετά τσουχτερό δημοτικό πάρκινγκ.

Υπέρμαχοι του συγκεκριμένου έργου φέρονται να είναι οι επαγγελματίες του κέντρου της πόλης. Σε εποχές κρίσεως όμως, είναι αμφίβολο αν οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν και πάρκινγκ για να κάνουν τις δουλειές τους στο Μαρούσι. Πολύ πρακτικότερη και φθηνότερη για όλους λύση φαίνεται να είναι αυτή της ελεγχόμενης στάθμευσης σε επιλεγμένους δρόμους του κέντρου. Μία τέτοια λύση θα αρχίσει οσονούπω να εφαρμόζεται στην Κηφισιά. Μήπως τελικώς με το προγραμματιζόμενο υπόγειο πάρκινγκ στο οικόπεδο ΙΓΕ, μόνος κερδισμένος θα είναι ο εργολάβος;

Το ΔΣ του ΙΓΕ αρνήθηκε να αποσύρει την αίτηση αναιρέσεως που έχει υποβάλει στον Άρειο Πάγο. Εντός των ημερών αναμένεται και σχετική επικοινωνιακή καμπάνια του Δήμου.

Θεωρώντας ότι στο συγκεκριμένο θέμα τα συμφέροντα των πολιτών βρίσκονται στην πλευρά του Κληροδοτήματος, οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού με επιστολή τους υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια του ΙΓΕ να προστατεύσει την περιουσία του Κληροδοτήματος Συγγρού και προσφέρονται να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.