Πέφτει και το υπόλοιπο αυθαίρετο των προσκόπων με μέσα του Δήμου Κηφισιάς

Ο χώρος όπου μέχρι προ τινος στεκόταν το αυθαίρετο των προσκόπων, απόδιδεται πλέον ελεύθερος στην φύση.

 

 

 

 

 

 

Μετά από αγώνες πέντε ετών κατεδαφίσθηκε επί τέλους στα τέλη Ιανουαρίου το αυθαίρετο των προσκόπων στο Δάσος Συγγρού, με απόφαση του ΙΓΕ και με μέσα του Δήμου Κηφισιάς. Ο ελεύθερος πλέον χώρος απεδόθη και πάλι στο δάσος, ενώ έληξε αισίως και μία από τις μελανότερες σελίδες της παρεμβάσεως της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου στην διαχείριση του Δάσους Συγγρού.

Είχε προηγηθεί ημικατεδάφιση του αυθαιρέτου τον περασμένο Απρίλιο με μέσα που είχε παράσχει τοτε ιδιώτης(!), ο ε.τ. Σ.τ.Ε., κ. Χαραλαμπίδης. Ωστόσο, σε μία ύστατη προσπάθεια να διασώσουν το κτίσμα, οι αρμόδιοι είχαν τότε επιμείνει να διατηρηθεί ο περιμετρικός τοίχος. Μετά όμως από εισαγγελική παρέμβαση, προκληθείσα από το πόρισμα ελέγχου υπό του Υπουργείου Οικονομικών στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, άλλαξαν τακτική και αιφνιδίως απεφάσισαν να κατεδαφίσουν το εναπομένον κτίσμα, να απομακρύνουν τα μπάζα και να καθαρίσουν τον χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι το αυθαίρετο των προσκόπων κατασκευάσθηκε στα τέλη 2002 – αρχές 2003 με άδεια που είχε παρανόμως εκδοθεί επ’ ονόματι του τότε αρχηγού των αεροπροσκόπων Αμαρουσίου, κ. Μπόγδανου. Οι εργασίες σταμάτησαν μετά από πολλές περιπέτειες και το κτίσμα κυρήχθηκε τελεσιδίκως αυθαίρετο και κατεδαφιστέο στα μέσα του 2003. Εν τούτοις, επί σειράν ετών διαδοχικές Διοικήσεις του ΙΓΕ ηρνούντο να το κατεδαφίσουν, ενώ την νήσσαν εποιούσαν ο επίσης αρμόδιος να κατεδαφίσει Δήμος Αμαρουσίου, η Περιφέρεια, κλπ.

Το αυθαίρετο των Προσκόπων υπό κατασκευήν. Δύο χώροι εμπορικού χαρακτήρα μπροστά και μία κατοικία πίσω. Παραμένει η απορία γιατί μερικοί Πρόσκοποι χρειάζονται τέτοιου είδους εγκατάσταση για να απολαύσουν το δάσος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.