Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπέρμαχος της εμπορευματοποίησης του Δάσους Συγγρού;

Με άρθρο του στην Κυριακάτικη Καθημερινή της 22/7, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ευθέως προβάλλει ως μόνη λύση για την συντήρηση και δημιουργία χώρων πρασίνου στο ασφυκτιών λεκανοπέδιό μας, την «αξιοποίησή» τους με «ήπιες εμπορικές χρήσεις». Ως παράδειγμα αναφέρει και το Δάσος Συγγρού, το οποίον κατά τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω ακριβώς της μη «αξιοποίησής» του με «ήπιες εμπορικές χρήσεις» συντηρείται μετά βίας και δεν προσελκύει όσο κόσμο θα μπορούσε.Το άρθρο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν πολιτικοί χώροι που υποστηρίζουν την άλωση του Κληροδοτήματος Συγγρού από το business και την εμπορική εκμετάλλευση του ομωνύμου δάσους – φιλέτου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, αν και γνωρίζει ότι το Δάσος Συγγρού ανήκει σε Κληροδότημα με αποκλειστικό σκοπό την εκπαίδευση καλών γεωργών και κηπουρών,δεν το αποκαλεί εν τούτοις ούτε Δάσος ούτε Κληροδότημα, αλλά «ελεύθερο χώρο πρασίνου». Η παρασιώπηση τόσο του Κληροδοτήματος, όσο και του Δάσους, εξυπηρετεί αυτούς ακριβώς, που προσβλέπουν να αξιοποιήσουν εμπορικώς το πολύτιμο Δασόκτημα, κατά παράβασιν του Συντάγματος, των νόμων και του δημοσίου συμφέροντος.
Διαβάστε το άρθρο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τίτλο “Ελεύθεροι χώροι υπάρχουν, αρκεί να τους αξιοποιήσουμε” στην Κυριακάτικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 22/7/07.Διαβάστε και παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο “Ετοιμάζεται κάτι και στο Δάσος Συγγρού;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.