Άλλη μία πρέμβαση για την διαφύλαξη και προστασία του Κτήματος Συγγρού…

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Νίκο Χιωτάκη, που επ’ ευκαιρία της ομιλίας του στα εγκαίνια της 60ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, δεν παρέλειψε να τονίσει για άλλη μια φορά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους, πως το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών επιβάλλεται όχι μόνο να προστατευθεί και να μην συγχωνευτεί αλλά και να μείνει ανεξάρτητο κα ανεπηρέαστο από οποιαδήποτε παρέμβαση.

Είναι σημαντικό να παραμείνει ανεξάρτητο – ανεπηρέαστο από οποιαδήποτε παρέμβαση.  Ευχαρίστησε μάλιστα τον κ. Τσαυτάρη για τις ενέργειες του ώστε το ΙΓΕ να παραμείνει ανεξάρτητος φορέας κι έτσι να διαφυλαχθεί οριστικά το Κτήμα Συγγρού, η τελευταία – όπως είπε – δασική έκταση μέσα στον αστικό ιστό.

Αναγνώρισε επίσης τη σημασία του εθελοντικού έργου ενάντια σε κάθε κακόβουλη προσπάθεια αλλοίωσης των δασών.

 «Ό,τι δεν περιλαμβάνεται σήμερα στο σχέδιο πόλεως είναι Δάσος και πρέπει να διαφυλαχτεί. Οι αναδασώσεις να συνεχιστούν παντού στην Πεντέλη και να ξεκινήσουν και στην Πάρνηθα. Τα περιαστικά δάση, ο Κηφισός ποταμός, το Κτήμα Συγγρού,  προστατεύονται και διαφυλάσσονται θεσμικά αλλά κυρίως από εθελοντές από κάθε αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους».

Ως προς την 60η Ανθοκομική Έκθεση, για μια ακόμη χρονιά η Κηφισιά γέμισε ανοιξιάτικα χρώματα και μυρωδιές προερχόμενα από το Άλσος «Δημήτριος Ζωμόπουλος». Η ιστορική ανθοκομική έκθεση άνοιξε τις πύλες της για το κοινό την Πέμπτη 24 Απριλίου σε μια λαμπερή εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου και σημαντικών καλεσμένων. Στην ανθοκομική έκθεση συμμετείχε και το Ι.Γ.Ε με δικό του περίπτερο.

Η ανοιξιάτικη αυτή γιορτή θα διαρκέσει ως τις 11 Μαϊου. Οι πόρτες θα είναι καθημερινά ανοιχτές 10πμ – 10μμ με τιμή εισόδου το 1,5 ευρώ. Αξίζει να περιηγηθούμε στον γεμάτο χρώματα κόσμο της Ανθοκομίας.

 

 

 

One Comment on “Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!

  1. Μια απλή ερώτηση.. Γιατί να κάνουμε αναδάσωση στην Πεντέλη αφού αφήνουν ελεύθερα τα “γνωστά” κατσίκια της άνω Κηφισιάς να τρώνε ό,τι βλαστηση φυτρώνει?????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.