Στις 19 & 20 Οκτωβρίου το Ι.Γ.Ε. είχε την χαρά να υποδεχτεί μικρούς επισκέπτες από το 38ο Δημοτικό Περιστερίου!

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου οι μαθητές της Α’ και η Β’ Τάξης έγιναν για λίγο ελαιοκόμοι. Γνώρισαν τα ευεργετικά συστατικά της ελιάς και του λαδιού και έπειτα στον όμορφο χώρο του κτήματος βίωσαν την διαδικασία του μαζέματος της ελιάς από κοντά, ενώ έφτιαξαν και τα δικά τους στεφανάκια από κλαδί ελιάς το γνωστό σε όλους, Κότινο!

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ήταν η σειρά των μαθητών της Γ’ και Δ’ Τάξης να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των αρωματικών φυτών. Ξεναγήθηκαν στον Βοτανικό Κήπο του Πύργου γνώρισαν από κοντά τα αρωματικά φυτά, το σχήμα και τις μυρωδιές τους ενώ φύτεψαν και μικρούς μαϊντανούς για να δουν και την διαδικασία του φυτέματος έτσι ώστε να κατανοήσουν όλα τα στάδια που χρειάζεται να περάσει ένα φυτό μέχρι να καρποφορήσει.

«Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» , ήμασταν εκεί για να βοηθήσουμε στην διεξαγωγή των σεμιναρίων αλλά και για να προσπαθήσουμε να αφυπνίσουμε τους μικρούς αυτούς επισκέπτες έτσι ώστε αργότερα να γίνουν κι εκείνοι «Φίλοι του Δάσους». Τους προσφέραμε την «νέα σοδειά» σελιδοδεικτών , τους οποίους επιμελείται το μέλος μας κα Ιωάννα Σαπουνάκη την οποία ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο την φαντασία και δημιουργικότητά της. Οι σελιδοδείκτες ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους, ενώ είναι το ενθύμιο που παίρνουν τα παιδιά για να θυμούνται την επίσκεψή τούς στον χώρο του Δάσους Συγγρού!