Νέο Δ.Σ. στο Ι.Γ.Ε.

Σύμφωνο με τις επιταγές της διαθήκης της Ιφιγένειας Συγγρού είναι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) που όρισε η αρμόδια Υπουργός Γεωργ. Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή.

Με Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλη έναν διδάκτορα γεωπόνο, έναν αγρότη (για πρώτη φορά), έναν δασολόγο και δύο οικονομολόγους, το νέο Δ.Σ. έχει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να αναπτύξει περαιτέρω τα ήδη προσφερόμενα από το Ινστιτούτο προγράμματα εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας σύμφωνα με την θέληση της διαθέτιδος προς τούτο τις εγκαταστάσεις, τις καλλιέργειες, μαζί και τον πολύτιμο πνεύμονα του Δασοκτήματος Συγγρού. Υπενθυμίζομε ότι σκοπός του Κληροδοτήματος Συγγρού σύμφωνα με την διαθήκη της Ιφιγένειας Συγγρού είναι αποκλειστικώς και μόνον η εκπαίδευση καλών γεωργών και κηπουρών.

Το νέο Δ.Σ. του ΙΓΕ έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Καζακόπουλος Λεωνίδας, καθηγητής αγροτικής κοιωνιολογίας στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεωπόνος, αριστούχος απόφοιτος του Αριστετελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβας των ΗΠΑ, ο κ. Καζακόπουλος έχει εργασθεί ως ερευνητής και Διευθυντής στο Ινστιτούτο Γεωργο-οικονομικών και Κοινωνιολογικών Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας (σήμερα ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) και έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός υπεύθυνος αλλά και μέλος σε σημαντικό αριθμό εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας, τη διαφοροποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων και την πολυαπασχόληση στην ύπαιθρο, τα θέματα διαδοχής και την εγκατάσταση των νέων στη γεωργία, κ. ά. Έχει μαζί με άλλους συγγράψει τα βιβλία «Η μεσογειακή γεωργία στη δίνη της παγκοσμιοποίησης» και «Αγροτική κοινωνιολογία», ως επίσης και το εγχειρίδιο, έκδοση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, «Γεωπονία και Ανάπτυξη». Το βιογραφικό του κ. Λ. Καζακόπουλου

ANTΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Οικονόμου – Αντώνακα Γαρυφαλιά, Επίκουρος Καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εργαστήριο Γεωργίας. Πέραν του ερευνητικού και διδακτικού της έργου, η κ. Οικονόμου έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση πιλοτικών δράσεων για πυρόπληκτους νομούς (καλλιέργεια αρωματικών, φαρμακευτικών και λειμώνιων φυτών), σε μελέτες για αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών, εξειδικευμένες καλλιέργειες (π.χ., στον νομό Αιτωλοακαρνανίας), κλπ. Είναι γραμματεύς της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας. Το 2006 είχε συνυπογράψει δήλωση 490 πανεπιστημιακών υπέρ των μεταρρυθμίσεων στα πανεπιστήμια. Το 2008 η κ. Οικονόμου βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών ως μία εκ των τριών συγγραφέων του έργου «Evaluating Yield Responses to Water Stress and Drought Resistance Mechanisms of 20 Local Bread and Durum Wheat Landraces».

ΜΕΛΗ

Φιλιππούσης Αντώνιος, διδάκτωρ γεωπόνος-μυκητολόγος, προϊστάμενος του Εργαστηρίου Εδωδίμων Μυκήτων του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) , με αναπληρώτρια την Παπανικολάου Ευθυμία, γεωπόνο.

Ζαχαριάς Ιωάννης, αγρότης, με αναπληρωτή τον Θεοδωρακόπουλο Ιωάννη, συνταξιούχο.

Ντάνος Βασίλειος, δασολόγος, με αναπληρωτή τον Παπαγεωργίου Βασίλειο, οικονομολόγο.

Μαλαμής Γεώργιος, οικονομολόγος, με αναπληρώτρια την Κλώκα Ιωάννα, γεωπόνο.

Δουρίδας Αλέξανδρος, οικονομολόγος, με αναπληρωτή τον Μπακατσιά Αντώνιο, λογιστή – φοροτέχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.