Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη,αλλάζει για ακόμα μία φορά ο Πρόεδος του Ι.Γ.Ε.

Ο οικονομολόγος πρώην υφυπουργός και βουλευτής Φώτης Χατζημιχάλης έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.

Το Ι.Slide 2Γ.Ε είναι ο κατά νόμο διαχειριστής του κληροδοτήματος, όπως και του ομώνυμου Δάσους και υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έργο του η προσφορά γεωργικής και κηπουρικής εκπαίδευσης και ταυτόχρονα η προστασία του κληροδοτήματος δηλαδή του Δάσους, των καλλιεργειών και των διατηρητέων κτισμάτων.

Σκοπός του να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας και στην άνοδο του επαγγελματικού και πολιτιστικού επιπέδου των Ελλήνων αγροτών. Αυτό το πετυχαίνει με την λειτουργία σχολείων αγροτικής εκπαίδευσης, την οργάνωση σεμιναρίων, την προώθηση εφαρμοσμένης έρευνας και παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού φυτικών ειδών και την οργάνωση και ανασύσταση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης όπου και με την προσφορά των Φίλων του Δάσους Συγγρού  προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν πυλώνα γνώσης και έρευνας πάντα σε ό ,τι αφορά την γεωργία και την γεωπονική επιστήμη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.