Κοπή πίττας με τιμή στους εθελοντές και αποκάλυψη από τον Πρόεδρο ΙΓΕ

Κόπηκε στις 30 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς, η Πίττα των Φίλων του Δάσους Συγγρού, παρουσία του Προέδρου ΙΓΕ, κ. Κ. Μπέση, του Δημάρχου Κηφισιάς, κ. Ν. Χιωτάκη και πολλών δημοτικών συμβούλων του Δήμου αυτού, καθώς και του Αντιδημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γ. Ζήκου. Παρέστη επίσης το μέλος του ΔΣ του ΙΓΕ, πύραρχος, κ. Α. Βλάχος.Χαιρετισμό εκ μέρους του ΙΓΕ, του Δήμου Κηφισιάς και του Δήμου Αμαρουσίου απηύθυναν οι κ. κ. Κ. Μπέσης, Μ. Κεφαλά και Γ. Ζήκος αντιστοίχως.

Στην εκδήλωση ετιμήθησαν ονομαστικώς και οι τριάντα εθελοντές – μέλη των Φίλων του Δάσους Συγγρού οι οποίοι πυροφύλαξαν γύρω από το Δάσος το καλοκαίρι του 2007. Προς τιμήν τους αποφασίσθηκε να χαρισθούν και να φυτευθούν μέσα στο Δάσος – με την άδεια του ΙΓΕ – 30 δενδρύλλια.

Της κοπής της πίττας προηγήθηκε ομιλία της Προέδρου των ΦΔΣ, κ. Α. Δεληγιάννη, με θέμα “Η πόλη μέσα στο Δάσος ή το Δάσος μέσα στην πόλη;”. Ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωτήσεις από τα πολυάριθμα παριστάμενα μέλη του συλλόγου. Απαντήσεις έδωσαν οι κ. κ. Μπέσης (εκ μέρους του ΙΓΕ), Ζήκος (εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου), Κεφαλά (εκ μέρους του Δήμου Κηφισιάς), Βλάχος (εκ μέρους της Πυροσβεστικής) και Α. Δεληγιάννη (εκ μέρους των ΦΔΣ).

Ανάμεσα στα λεχθέντα ξεχώρισαν τα εξής:

Πρώτον, το ότι εξακολουθούν να ασκούνται πιέσεις από επιχειρηματικούς ομίλους για εμπορική “αξιοποίηση” του Δάσους Συγγρού. Ο κ. Μπέσης απεκάλυψε ότι στο γραφείο του έχει πρόταση ενός τέτοιου ομίλου για μετατροπή του Δάσους σε… adventure park! 

Δεύτερον, το ότι κατεδαφίσθηκε επί τέλους και το τελευταίο κομμάτι του προσκοπικού αυθαιρέτου από το ΙΓΕ, με μέσα που παρέσχε ο Δήμος Κηφισιάς. Αποδεικνύεται έτσι περιτράνως ότι η μη κατεδάφισή του επί σειράν ετών δεν προσέκρουε σε κανένα νομικό εμπόδιο, όπως ισχυρίζοντο σειρά Προέδρων του ΙΓΕ, αλλά στην βούλησή τους να το διασώσουν πάση θυσία και εν ευθέτω χρόνω να το νομιμοποιήσουν.

Τρίτον, ότι το ΙΓΕ διάκειται ευμενώς στην πρόταση των ΦΔΣ για την δημιουργία arboretum (φύτευση για επιστημονικούς και εκπαιδευτικούε λόγους) σε αποψιλωμένη περιοχή δίπλα στην Κηφισίας, εφ΄ όσον ληφθεί έγκριση από την Διεύθυνση Κληροδοτημάτων. Πρόκειται για αλλαγή ως προς παλαιότερη θέση του Προέδρου, όταν αυτός είχε απορρίψει κάθετα την υποβληθείσα πρόταση.

Τέταρτον, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν σχεδιάζει παραστάσεις στο Δάσος Συγγρού το επόμενο καλοκαίρι. Η απάντηση αυτή εδόθη από τον Αντιδήμαρχο κ. Ζήκο σε ερώτηση παρισταμένου.

Πέμπτον, ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του Δήμου Αμαρουσίου για την μετατροπή του Κτήματος Καρέλλα σε πρωτευόντως δασικό χώρο πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές χρήσεις, εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά δεν πραγματοποιούνται ελλείψει πόρων.

Την εκδήλωση παρηκολούθησαν περί τα 150 μέλη των Φίλων Δάσους Συγγρού, καθώς και πρόεδροι άλλων σωματείων της περιοχής. Εντυπωσίασε όχι μόνον ο αριθμός, αλλά και η προσοχή και η σοβαρότης με την οποίαν διεξήχθη η συζήτηση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας “Η πόλη μέσα στο Δάσος ή το Δάσος μέσα στην πόλη;” εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.