Κομματικό Κράτος

Πώς ηλεκτροδοτείς ένα αυθαίρετο; Τα «παραθυράκια» της νομοθεσίας είναι πολλά και γνωστά στους κατοίκους των αυθαιρετουπόλεων, που έχουν τα τελευταία χρόνια γεμίσει τη βόρεια και ανατολική Αττική.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25-08-2009, «Εξυπηρέτηση» ημετέρων από δήμους, κοινότητες
Μια από τις βασικές αιτίες που οι πυρκαγιές ξεσπούν ξανά και ξανά στις ίδιες περιοχές είναι η οικιστική ασυδοσία που επικρατεί και οι πιέσεις που ασκούνται για τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων και την οικιστική τους αξιοποίηση.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25-08-2009, «Μάστιγα» οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί
Πέρα από τον πυρήνα του δάσους, που αποτελεί τη ζώνη απόλυτης προστασίας, θεσμοθετούνται πέριξ αυτού οι περίφημες ζώνες Β, καταταγμένες σε πολλαπλώς διαφοροποιημένες ζώνες προστασίας, όπου επιτρέπονται χρήσεις του τύπου «αναψυχή, αθλητισμός, πολιτιστικές εκδηλώσεις», «φιλοξενία προσωπικοτήτων, μουσεία, υπαίθρια αναψυχή» και άλλες παρόμοιες!!!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 08-06-2008, Το Δημόσιο και οι δήμοι καραδοκούν…
Δασονομείο, κοινότητα, αστυνομία, πολεοδομία, αλλά και το ίδιο το νομοθετικό πλαίσιο που χαρακτηρίζεται ασαφές, συνευθύνονται για τη μετατροπή του δάσους δένδρων του Αγίου Στεφάνου σε δάσος από βίλες, δηλαδή σε ένα κλασικό δείγμα νεοελληνικής παραφροσύνης, βεβήλωσης του περιβάλλοντος και αποθέωσης της παρανομίας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 27-01-2008, Πώς κτίζονται οι βίλες μέσα στα δάση
Με μια απλούστατη διαδικασία μπορεί να αποχαρακτηριστεί μια δασική έκταση και να εξαιρεθεί από την υποχρεωτική αναδάσωση, κάνοντας… στάχτη τις διαβεβαιώσεις των εκάστοτε κυβερνώντων μετά από μεγάλες πυρκαγιές, όπως της Πάρνηθας και του Πηλίου, ότι δεν θα χαθεί σπιθαμή καμένου δάσους.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 02-07-2007, Πώς το δάσος έγινε οικόπεδα
Την κυριαρχία της «πελατειακής λογικής» στη διαχείριση της εξουσίας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού αναδεικνύουν σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12-10-2006, Οταν οι υπεύθυνοι μένουν ατιμώρητοι
Δυστυχώς στην Ελλάδα, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης λειτουργούν στη συντριπτική πλειοψηφία τους ως λαίλαπα. Oι δήμοι και οι νομαρχίες είναι υπερφορτωμένοι με πάρα πολλούς άχρηστους και ανίκανους υπαλλήλους, χαρακτηρίζονται από γραφειοκρατικές λειτουργίες, είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην εξυπηρέτηση ρουσφετιών και δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες που είναι στην αρμοδιότητά τους.
REPORTER.GR, 11-08-2006, Η νέα λαίλαπα της Ελλάδας λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση (δυστυχώς)
Παντού στον κόσμο οι αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων θεωρούνται από τη διοίκηση ιερές. Μόνο στην Ελλάδα εμφανίζεται το φαινόμενο να προσπαθούν οι κρατικές υπηρεσίες να ξεπεράσουν νομολογίες είτε με επιπλέον νομοθετικά μέτρα, είτε με την πρόφαση της άγνοιας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21-07-2006, Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.