Κλίμα Λεκανοπεδίου

Το βασικό είναι να σταματήσει το παιχνίδι με τα αυθαίρετα. Το κλίμα στην Ελλάδα δεν επιτρέπει να προκληθούν συχνά φωτιές από φυσικά αίτια, όπως για παράδειγμα γίνεται στους τροπικούς από τις καταιγίδες. Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι ανθρωπογενείς. Εάν συνεχιστεί η κατά καιρούς και εκ των υστέρων νομιμοποίηση των αυθαιρέτων μέσα σε δασικές εκτάσεις, σύντομα δεν θα υπάρχει ίχνος δάσους σε περιοχές οικιστικού ενδιαφέροντος.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25-08-2009, Χωρίς πνεύμονες η πρωτεύουσα… Τρομακτικές επιπτώσεις για το μικροκλίμα της Αττικής, καθώς χωρίς δάση ανεβαίνει η θερμοκρασία.
Η αλλαγή του κλίματος στην Αθήνα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, επηρεάζει ευρύτερα την Αττική και βεβαίως αυξάνει τον κίνδυνο για πυρκαγιές. […] Από το 1996 έως το 2005, συνολικά 106 ημέρες παρουσίασαν θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37 βαθμούς.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 10-09-2006, Θερμοκήπιο η Αθήνα
Η δημιουργία μεγάλων χώρων πρασίνου μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία της Aθήνας κατά 3-4 βαθμούς Kελσίου, οι δενδροφυτεύσεις στις γειτονιές μπορούν να αλλάξουν ριζικά το μικροκλίμα τους.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 06-08-2006, Θερμόπληκτη η Αθήνα λόγω τσιμέντου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.