Καταγγελία στο Υπ. Πολιτισμού για τον Αγ. Ανδρέα.

Καταγγέλλοντας την ανεξήγητη διακοπή των εργασιών στον Αγ. Ανδρέα, αλλά και τις περίεργες δηλώσεις Μπέση στην ΝΕΤ, οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού ζητούν την παρέμβαση του Υπουργείου για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση του έργου. Το πληρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Τους τελευταίους μήνες έχουν σταματήσει οι εργασίες της υπό την επίβλεψιν και εποπτείαν του Υπουργείου σας αποκαταστάσεως του διατηρητέου μνημείου του Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα (ΦΕΚ 299/τΒ/7-9-90). Ο Ναός αυτός ευρίσκεται μέσα στο Δάσος και Κληροδότημα Συγγρού στο Μαρούσι και τελεί υπό την διαχείρισιν του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ). Οι εργασίες αποκαταστάσεως είχαν αρχίσει με χορηγίαν ιδιώτου και προχωρούσαν κανονικά επί ένα και πλέον έτος, αποτελώντας ένα από τα θετικά για το Κληροδότημα Συγγρού πεπραγμένα της θητείας Τσιτουρίδη στο Υπουργείο Γεωργ. Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Έτσι, ιδιαίτεραν έκπληξιν μάς προκάλεσε εκπομπή της ΝΕΤ (7-10-05) εις την οποίαν ο διορισθείς τον περασμένο Ιούλιο νέος Πρόεδρος του ΙΓΕ, κ. Κ. Μπέσης, δασολόγος – υπάλληλος του Υπ. Γεωργίας, περιέγραψε τον ημιτελή Αγ. Ανδρέα ως δήθεν ευρισκόμενον “σε αθλία κατάσταση” και όλες τις προηγούμενες Διοικήσεις του ΙΓΕ ως “μη έχουσες κάνει τίποτε”. Ερωτηματικά μάλιστα εγέννησε και η πλήρης αποσιώπηση των σημαντικών μέχρι τότε εργασιών (στερεωτικών, ηλεκτρολογικών, κουφωμάτων, στέγης, κλπ.) που είχαν συντελεστεί.
Σε συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου μας με τον κ. Μπέση πληροφορηθήκαμε ότι οι εργασίες διεκόπησαν επειδή ο χορηγός υπανεχώρησε αντιληφθείς το ύψος της απαιτουμένης προς αποκατάστασιν του μνημείου δαπάνης. Απορίαν γεννά το ότι ο χορηγός, έμπειρος κατασκευαστής και μέτοχος μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, αντιλαμβάνεται πάντα ταύτα και διακόπτει την χορηγία του, όταν οι εργασίες έχουν σχεδόν τελειώσει!
Επειδή η διακοπή των εργασιών θέτει σε κίνδυνο όχι μόνον ό,τι έχει μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί, αλλά και το ίδιο το μνημείο, γι’ αυτό παρακαλούμε επειγόντως εκ μέρους των πολυαρίθμων φίλων του Δάσους και Κληροδοτήματος Συγγρού, να παρέμβετε ώστε η αποκατάσταση του μνημείου να ολοκληρωθεί το συντομώτερο δυνατόν.”

Μέχρι σήμερα υπήρξαν μόνον προφορικές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι το θέμα ελύθη και οι εργασίες θα τελειώσουν, αλλά πέραν αυτού ουδέν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.