Και νέα φωτιά στο Δάσος Συγγρού

    Η φωτιά εκδηλώθηκε στο σημείο της κόκκινης κουκίδας Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

 

 

 

Πυρκαϊά εκδηλώθηκε στην καρδιά του Δάσους Συγγρού, ανατολικώς των γηπέδων την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2005, περί τις 4:45 το απόγευμα. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Πυροσβεστική, χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση της οποίας η φωτιά κατεσβέσθη χωρίς μεγάλες απώλειες. Κάηκαν μόνον φρύγανα σε επιφάνεια 200-300 τ.μ.

Επί τόπου έσπευσε ο Πρόεδρος του ΙΓΕ, κ. Κ. Μπέσης. Είναι η δεύτερη πυρκαϊά που ξεσπά στο Δάσος Συγγρού μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Στα τέλη Ιουλίου, την ημέρα ακριβώς που καιγόταν η Ανατολική Αττική, είχε και πάλι εκδηλωθεί πυρκαϊά, η οποία είχε και τότε κατασβεσθεί χάρις στην έγκαιρο επέμβαση της Πυροσβεστικής. Απορίες γεννά η δεύτερη αυτή φωτιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Υπεύθυνο για την φύλαξη του Δάσους Συγγρού είναι το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), το οποίον διαθέτει μονίμους φύλακες και πέντε εποχιακούς πυροφύλακες. Το ΙΓΕ συνεπικουρείται από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ο οποίος αποτελεί κεντρικό – χρηματοδοτούμενο από το κράτος – όργανο πυροπροστασίας των Δήμων του Πεντελικού. Ο ΣΠΑΠ συνεισφέρει στην πυροφύλαξη του Δάσους Συγγρού με δύο προσθέτους πυροφύλακες που φυλάσσουν τις νύχτες στο Πυροφυλάκειο.

Δεν αληθεύουν οι φήμες ότι στην πυροπροστασία του δάσους δεν μετέχει πλέον ο Δήμος Αμαρουσίου. Τα οχήματα του δήμου αυτού ευρίσκονται υπό τον έλεγχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία τα χρησιμοποιεί όταν και όπου υπάρχει ανάγκη. Και στις δύο κατασβέσεις του φετινού καλοκαιριού τα οχήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς από την Πυροσβεστική μαζί με τα δικά της. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου εξακολουθεί να μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.