Καθαρίζεται μίνι-χωματερή επί της Ευκαλύπτων

Ορισμένοι συμπολίτες μας προτιμούν να πετούν τα κάθε λογής σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενά τους στο Κτήμα Καρέλλα, παρά να καλούν τις αρμόδιες προς αποκομιδήν ογκωδών αντικειμένων και μπάζων δημοτικές υπηρεσίες.

 

 

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 28 Ιουλίου, ημέρα με πολλά μποφόρ και υψηλό κίνδυνο πυρκαϊάς. Δείχνουν την άκρη του Κτήματος Καρέλλα επί της οδού Ευκαλύπτων, τον δρόμο που χωρίζει το κτήμα αυτό από το Δάσος Συγγρού. Εκεί ορισμένοι συμπολίτες μας ρίχνουν τακτικά ό,τι περισσεύει από το σπιτικό τους, από.. στρώματα μέχρι γυαλιά, μπάζα, κλπ. Εϊναι άγνωστον κατά πόσον η περιοχή εποπτεύεται επαρκώς από την δημοτική αστυνομία.

Την Δευτέρα, 30η Ιουλίου, οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού κατέθεσαν αίτημα στον Δήμο Αμαρουσίου να καθαρίσει την περιοχή από τα σκουπίδια που συνιστούν κίνδυνο πυρκαϊάς και για το Δάσος Συγγρού. Ζήτησαν επίσης να περιπολεί η Δημοτική Αστυνομία επί της οδού Ευκαλύπτων, ώστε το απαράδεκτο φαινόμενο να εκλείψει.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα του καθαρισμού των ομόρων του Δάσους Συγγρού οικοπέδων είχε υποβληθεί στον Δήμο Αμαρουσίου και στις 22 Μαΐου σε επιστολή σχετική με την πυροπροστασία (ερώτημα υπ.αρ. 14). Ουδεμία απάντηση είχε έκτοτε ληφθεί από τον Δήμο.&

Σε ανταπόκριση πάντως της καταγγελίας της 30ης Ιουλίου, ο Δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα και απεμάκρυνε τον κύριο όγκο των σκουπιδιών που είχαν ριφθεί στο Κτήμα Καρέλλα. Ταυτόχρονα με επιστολή του ενημέρωσε και για τις δράσεις που ανέλαβε σχετικά με την πυροπροστασία του Δάσους Συγγρού: Ενεργοποίηση του φορέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, διάθεση δύο πυροσβεστικών και μιας υδροφόρας στο Δάσος Συγγρού, διάθεση προσωπικού για περιπολίες εντός και πέριξ του Δάσους και μεταφορά των δημοτικών εκδηλώσεων εκτός Δάσους. Οι ως άνω πρωτοβουλίες του Δήμου είναι πράγματι θετικότατες για την πυροπροστασία του πολύτιμου Δάσους.

Μεταξύ άλλων πεταμένα και γυαλιά. Πόσες πυρκαϊές πρέπει να γίνουν για να μάθουμε να προσέχουμε; 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.