Μία νέα συνεργασία μεταξύ των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» και του Ι.Γ.Ε. ξεκίνησε. Η έρευνα για το έργο και την ζωή της μεγάλη αυτής ευεργέτιδας.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου στον Πύργο Συγγρού έλαβε χώρα η εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιφιγένεια Συγγρού με θέμα «Ιφιγένεια Συγγρού, μια ζωή ευποιΐας».Το δύσκολο αυτό εγχείρημα ανέλαβε η κα Μοσχονά «φίλη του Δάσους Συγγρού», φιλόλογος, πρώην διευθύντρια αναγνωστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης,έχει στο ενεργητικό της σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιευμάτων και είναι συγγραφέας ειδικής μονογραφίας με αντικείμενο τη ζωή και το έργο του εθνικού ευεργέτη Παναγή Βαλλιάνου, δωρητή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση δόθηκε μία πρόγευση από όλη αυτή την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί.

Αρχικά τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου μας κα Χρ. Θεοδωρακοπούλου η οποία εξήγησε τους λόγους που ώθησαν τον σύλλογο να προβεί σε μια τέτοια τιμητική εκδήλωση.

Η Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. Άννα Μαρία Γιάντση στο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε τους « Φίλους του Δάσους Συγγρού» για την πρωτοβουλία τους και για την μέχρι σήμερα συνεργασία τους.

Στην συνέχεια η κα Μοσχονά μέσα από την παρουσίασή της ανέδειξε το σπουδαίο έργο της μεγάλης ευεργέτιδας καθώς και κάποιες πτυχές της ζωής της. Η ομιλία της συνοδευόταν με σπάνιο φωτογραφικό υλικό της εποχής εκείνης.

Στην ομιλία του ο διευθυντής του Ι.Γ.Ε. Δρ. Γ. Μπαλωτής παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Ινστιτούτου ζωντανεύοντας μέσα σε λίγη ώρα τα 115 χρόνια ζωής και λειτουργίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί φορείς της τοπικής κοινωνίας, Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Εκπ,ρίου κ. Κάλιος, το μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Αποφοίτων Αναβρύτων κ. Παπαπαναγιώτου, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αναβρύτων η κα Καραφέρη και από τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Του Σχολείου Αναβρύτων οι κυρίες Σωτηροπούλου και Παπαλοπούλου . Επίσης παρευρέθηκε ο τέως πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. κος Καζακόπουλος, και ο τ. υπουργός κος Α. Παπαληγούρας.