Η Moody’s υποβαθμίζει τον Δήμο Αμαρουσίου – Αρνητική η οικονομική προοπτική του Δήμου.

    Τα έργα που σχεδίαζε η Δημοτική Αρχή Τζανίκου για το Δάσος Συγγρού, το Κτήμα Καρέλλα και το Αμαλίειο το 2000. Ένα μέρος τους για το Δάσος Συγγρού πήγε να υλοποιηθεί το 2003 και σταμάτησε στο Σ.τ.Ε. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

Με ανακοίνωσή του της 2ας Αυγούστου 2007, ο οίκος Moody’s υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αμαρουσίου από Baa3 σε Baa1 με αρνητική προοπτική.

Η νέα αυτή αξιολόγηση προέκυψε από στοιχεία που ήλθαν στο φως μετά την πρόσφατη αλλαγή δημοτικής αρχής και δείχνουν έναν δήμο σε δεινή οικονομική θέση και με ταχέως αυξανόμενο χρέος, που έχει προκύψει “από φιλόδοξα έργα αστικής αναμόρφωσης και ανάπτυξης ακινήτων που ξεκίνησαν την περίοδο 2002-2006”.

Η Moody’s επισημαίνει ότι “ορισμένα έργα ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων που ξεκίνησαν πριν το 2007 δεν είχαν την αναμενόμενη επενδυτική απόδοση και συνεισφορά που είχε προβλεφθεί στην εξυπηρέτηση του χρέους”. Παράλληλα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επίσης καταχρεωμένη δημοτική επιχείρηση ακινήτων, η οποία κατά την Moody’s μπορεί να καταστήσει το χρέος της αυτοεξυπηρετούμενο μόνον πωλώντας μέρος των περιουσιακών της στοιχείων. Ποιά είναι άραγε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και τι σχεδιάζει γι’αυτά η νέα δημοτική αρχή;

Το πλήρες κείμενο της ανακοινώσεως της Moody’s για τον Δήμο Αμαρουσίου εδώ.

    Το Κτήμα Καρέλλα καμμένο τον Ιούλιο 2003. Η απαλλοτρίωσή του εκόστισε στον Δήμο 24 εκ. Ευρώ. Θα “αξιοποιείτο” με επιχείρηση μαζικής ψυχαγωγίας προϋπολογισμού 40-90 εκ. Ευρώ, που σταμάτησε με ασφαλιστικά μέτρα κατοίκων. Σήμερα το Κτήμα Καρέλλα ανήκει στην δημοτική επιχείρηση ακινήτων ΑΘΜΟΝΟΝ. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.