Το Ι.Γ.Ε. είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχτεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, στον Πύργο Ανδρέα Συγγρού.

Ο λόγος, τα εγκαίνια του εξεταστικού κέντρου για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων το οποίο έχει αναλάβει το Ινστιτούτο. Προσκεκλημένη ήταν και η πρόεδρος του συλλόγου μας κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου.Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στον Πύργο Συγγρού, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου δρ. Αθανάσιος Σαπουνάς, έκανε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ιστορίας του Κληροδοτήματος. Ενώ, τΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣόνισε ότι το Ινστιτούτο έχει ήδη διαμορφώσει το στρατηγικό του σχέδιο για την επόμενη 5ετία. Μέσα σε αυτό το σχέδιο σημαντικό και πρωταρχικό ρόλο έχει και η Ανασύσταση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης Ε.Γ.Ε.-Ι.Γ.Ε.

ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑΈνα έργο που έχουν αναλάβει από κοινού το Ι.Γ.Ε. και «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού».

Στο τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός έδωσε τον λόγο και στην πρόεδρο του συλλόγου μας «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» κα Θεοδωρακοπούλου, η οποία στην σύντομη ομιλία της επεσήμανε την αξία του εθελοντισμού και πόσο η πολιτεία πρέπει να συμπαρίσταται και να βοηθά το έργο των εθελοντών. Στην προκείμενη περίπτωση, του Δασοκτήματος Συγγρού. «Οι δύο εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια έχουν σταθεί άγρυπνοι φρουροί τόσο του κληροδοτήματος όσο και του δάσους», τόνισε χαρακτηριστικά.Τον λόγο πήραν και οι δύο Υπουργοί τονίζοντας ότι το ΥπΑΑΤ θα στηρίζει το Ι.Γ.Ε. και στόχος όλων είναι να αναδειχθεί ως βασικός φορέας έρευνας και εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται για την ανασύσταση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης. Επισήμανε πως για το συγκεκριμένο έργο έχει δείξει ενδιαφέρον η Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει εγκρίνει ένα πρόγραμμα για το Ινστιτούτο που προορίζεται και για τον σκοπό αυτό. “ Αυτή την στιγμή και οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» έχουμε μπει σε αυτό τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις και έχουμε σαν στόχο να ολοκληρωθεί η ανασύσταση της Γεωργικής ΒιβλιοθήκηςΟΜΙΛΙΕΣ”, Ήταν τα λόγια της προέδρου.

Ολοκληρώνοντας τις ομιλίες τους όλοι οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν τον χώρο της Γεωργικής Βιβλιοθήκης, όπου εντυπωσιάστηκαν από το πλούσιο και σπάνιο περιεχόμενο της και κατανόησαν την αξία του έργου ανασύστασης και επαναλειτουργίας της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.