Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στον Πύργο Συγγρού πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού».
Στην ενδιαφέρουσα και μεστή παρουσίαση πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, εστιάστηκε στον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχει το Δάσος και που δεν είναι άλλος από την ανεξέλεγκτη πλέον εξάπλωση του φυτού Αείλανθος, γνωστό και ως βρωμοκαρυδιά. Το φυτό αυτό είναι πολύ επιθετικό, ιδιαίτερα ανθεκτικό, παράγει τοξικές ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των άλλων φυτών, είναι και επικίνδυνο και για τον άνθρωπο, αλλά και πολύ δύσκολο στην εξόντωσή του. Η πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι « αν σήμερα κοινοποιούμε κι εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτό το θέμα είναι:

1. Για να ενημερώσουμε περισσότερο κόσμο για το πρόβλημα αυτό που αφορά το Δάσος και του περιπατητές του.
2. Να πιέσουμε την Διοίκηση του Ι.Γ.Ε να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια, παρόλο που δεν είναι εύκολο και έχει μεγάλο κόστος.
3. Για να επιστρατεύσουμε και τους Δήμους Αμαρουσίου και Κηφισιάς να βοηθήσουν με μηχανήματα, εργαλεία και προσωπικό.
4. Να θέσουμε το θέμα μιας σοβαρής επανεξέτασηςτου τι δένδρα θα πρέπει να έχει ένα περιαστικό δάσος για να προστατεύεται καλύτερα. Επιθυμούμε να ξεριζωθούν οι βρωμοκαρυδιές αλλά ταυτόχρονα νααντικατασταθούν με νέα δένδρα πιο κατάλληλα για τον συγκεκριμένο χώρο».
Η πρόεδρος ολοκληρώνοντας τον λόγο της,κάλεσε το Ι.Γ.Ε. να επικοινωνήσεισωστά και σε βάθος τις πραγματικές ανάγκες του Κληροδοτήματος και να καταφέρει να ενταχθεί σε κοινοτικά ή περιφερειακά προγράμματα που θα δώσουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και ενδυνάμωση του γεωργικού του ρόλου. Κατέληξε ότι απεύχεται το ΙΓΕ να περιοριστεί σε εύκολες «αξιοποιήσεις» του στυλ «Κτήμα για γάμους και βαφτίσια».
Έπειτα τον λόγο πήρε η γραμματέας, Καλλιόπη Μητρογώγου όπου αναφέρθηκε στις πλούσιες δραστηριότητες του συλλόγου για το έτος 2019 που εκφράζονται μέσα από τέσσερις πυλώνες: την Προστασία, την Ενημέρωση, την Εκπαίδευση και την Ανάδειξη και μέσω αυτών «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» εκπληρώνουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους.

Ακολούθησε ειδική παρουσίαση του έργου της Βιβλιοθήκης, από την πρόεδρο καΧρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου και τον διευθυντή του Ι.Γ.Ε Δρ. Γεώργιο Μπαλωτή, καθώς οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το έργο και όραμα του συλλόγου πήρε σάρκα και οστά.

Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία τηςη εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου κα Χαλιώτη, υπεύθυνη γραφείου τύπου δημοσίων και διεθνών σχέσεων, η οποία τόνισε το πόσο σημαντική είναι η εθελοντική βοήθεια που προσφέρει ο σύλλογος για την διατήρηση του Δασοκτήματος και προσέθεσε ότι ο δήμος είναι στο πλευρό του για ό, τι χρειαστεί αυτός και το Δάσος Συγγρού.
Ο Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. κ. Θυμάκης, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους «Φίλους του Δάσους Συγγρού» για την καλή συνεργασία που έχουν με το ΙΓΕ και τόνισε πως «οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά η σταθερή δύναμη και στήριξη του Δάσους Συγγρού ήταν, είναι και θα είναι οι εθελοντές του».

Η κοπή της πίτας και η μικρή δεξίωση που ακολούθησε έδωσε ζεστασιά και κέφι και έφερε τα μέλη και τους φίλους του Δάσους ακόμα πιο κοντά.