Ετοιμάζεται κάτι και στο Δάσος Συγγρού;

“Real Estate: Big business στις αναπλάσεις” τιτλοφορείται άρθρο του δημοσιογράφου, κ. Κ. Λάμπρου, στην ηλεκτρονική οικονομική εφημερίδα capital.gr.Οι αναπλάσεις εμφανίζονται ως το τελευταίο εύρημα των επενδυτών ακινήτων πού καίγονται για υπεραξίες. Στόχος τους είναι υποβαθμισμένα ή ανενεργά εν δυνάμει φιλέτα σε προνομιακά σημεία της πόλης, κατάλληλα ως υπερτοπικοί πόλοι ψυχαγωγίας και αναψυχής, πολυχώροι πολιτισμού και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, κλπ.

Το άρθρο θέτει τον καλοπροαίρετο αναγνώστη προ του διλήμματος: Ή σκουπίδια και υποβάθμιση στους χώρους που δεν έχουν ακόμα κτισθεί ή… πράσινο με big business! Το σκέτο φροντισμένο δάσος, δημόσιο αγαθό και ανάσα ζωής με ελάχιστο κόστος, είναι, λέει, οικονομικώς ανέφικτο! Όσοι διαφωνούν, λαϊκίζουν και πρέπει ν’ αλλάξουν ριζικά νοοτροπία! Οι ασύδοτες σπατάλες ΟΤΑ και κεντρικής Διοίκησης σε πλήθος αχρήστων έργων και προγραμμάτων αποσιωπώνται πλήρως.

Το Δάσος Συγγρού είναι σαφέστατα εν δυνάμει φιλέτο σε προνομιακό σημείο του λεκανοπεδίου. Ως υπερτοπικός πόλος ψυχαγωγίας και αναψυχής θα ήταν χρυσωρυχείο. Το small business βρίσκεται ήδη εντός του: όποιος πληρώνει, χρησιμοποιεί όποιους χώρους θέλει, για ό,τι θέλει. Το κύριο νομικό ανάχωμα στην εμπορευματοποίηση, ο σκοπός του Κληροδοτήματος, δηλ., η αποκλειστική του χρήση για εκπαίδευση γεωργών και κηπουρών και μόνον, παραβιάζεται. Ποιός ή ποιοί ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα, την “ανάπλαση”; Ετοιμάζεται κάτι και στο Δάσος Συγγρού;

Το πλήρες άρθρο “Real Estate: Big business στις αναπλάσεις” εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.