Οι έργασίες στον Βοτανικό κήπο του Πύργου συνεχίζονται…

Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού σε συνεργασία με το Ι.Γ.Ε. , συγκεντρωθήκαμε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου για να περιποιηθούμε τον Βοτανικό Κήπο της Βίλλας Συγγρού. Όλοι μαζί καθαρίσαμε και κλαδέψαμε τον κήπο από τα ξερά φύλλα και κλαδιά, ενώ ταυτόχρονα φυτέψαμε και τον εμπλουτίσαμε με νέες ποικιλίες φυτών.

 Ο Βοτανικός Κήπος του Πύργου περιλαμβάνει πάνω από 20 διαφορετικά ελληνικά αρωματικά φυτά. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται η λεβάντα, η μέντα, το δίκταμο, η αρμπαρόριζα, ο  απήγανος, ο δυόσμος, το μελισσόχορτο  και πολλά ακόμα!

Αυτή την χρονιά είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να προσφέρουμε στο Ι.Γ.Ε. πέρα από την εργασία μας και κάποια φυτά που έχει ο Σύλλογός μας φυτέψει και φροντίσει στο θερμοκήπιο του Δάσους τα οποία φροντίζει και περιποιείται. Κατόπιν δικής μας προτροπής δημιουργήσαμε αυτό το θερμοκήπιο έχοντας διπλό σκοπό. Πρώτον να μεταφυτεύσουμε πολλούς από τους σπόρους που υπάρχουν στην Τράπεζα σπόρων του Ι.Γ.Ε. για να διατηρηθούν και δεύτερον όταν μεγαλώνουν τα φυτά αυτά να μεταφυτεύονται στον Βοτανικό κήπο  του Πύργου. Με αυτό τον τρόπο θα το εμπλουτίζουμε και θα τον ανανεώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Βοτανικός Κήπος, πέρα από το να ομορφαίνει και μοιράζει απλόχερα τις μυρωδιές του, αξιοποιείται στα προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Κάθε χρόνο πολλοί μαθητές τον επισκέπτονται και βλέπουν από κοντά τα βότανα μαθαίνοντας ταυτόχρονα τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το καθένα! Βασικός σκοπός του Συλλόγου μας παραμένει η ενίσχυση του Ινστιτούτου για την ανάδειξη του εκπαιδευτικού του ρόλου στον κλάδο της γεωργίας.