Εκποιείται μέρος του Κτήματος Καρέλλα

Το εκπλειστηριαζόμενο τμήμα του Κτήματος Καρέλλα κατά μήκος της οδού Φοινίκων, σημειώνεται με άσπρο περίγραμμα. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

 

Δώδεκα μόνον ημέρες μετά τόν συμβολικό καθαρισμό του Κτήματος Καρέλλα από υπαλλήλους και εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου και την δήλωση του κ. Δημάρχου ότι «όσοι επιβουλεύονται το περιβάλλον θα τον βρουν απέναντί τους», στην εφημερίδα ΑΞΙΑ δημοσιεύεται ανακοίνωση εκπλειστηριασμού εννέα και κάτι στρεμμάτων του Κτήματος Καρέλλα από την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών. Η προκήρυξη του πλειστηριασμού δημοσιεύθηκε στις 2 Αυγούστου και η όλη διαδικασία προβλέπεται να λήξει με παραλαβή και αποσφράγιση των προσφορών την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, στην Αθήνα, μεταξύ 13:00 και 14:00, το μεσημέρι. Το ακίνητο εκποιείται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, όταν ο περισσότερος κόσμος λείπει.

Το Κτήμα Καρέλλα απαλλοτριώθηκε βάσει αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου τον Μάϊο του 2000. Η απόφαση αυτή προέβλεπε πλήθος κατασκευών και κτισμάτων εντός του Κτήματος. Προσεβλήθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την Ελεήμονα Εταιρεία τον Οκτώβριο του 2000. Κρίνοντας εκτός νόμου τις προβλεπόμενες κατασκευές, το Σ.τ.Ε. εδέχθη την προσφυγή και ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το τμήμα του κτήματος που εφέρετο ότι κατείχε η Ελεήμων Εταιρεία (απόφαση 2092/2005). Εφ’ όσον ο Δήμος Αμαρουσίου επιθυμεί να διακρατήσει την κυριότητα του κτήματος, μπορεί να επανεπιβάλλει απαλλοτρίωση, συννόμως αυτήν την φορά.

Αν και οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού είχαν εγγράφως ενημερώσει τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, μεταξύ άλλων, και για το θέμα αυτό από τον Οκτώβριο του 2007, ουδεμία ενημέρωση έλαβαν. Αντιθέτως, κατά καιρούς συζητείται κατασκευή στο Κτήμα Καρέλλα γηπέδου ποδοσφαίρου, ανοικτού θεάτρου, αλλά και μιας αγνώστων λοιπών στοιχείων Αττικής Ακαδημίας Περιβάλλοντος (Αθμόνιον Βήμα, 24 Ιουλίου 2008) που υποτίθεται ότι θα κάνει γνωστό το Μαρούσι και – άγνωστον πώς – θα φέρει έσοδα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Ιουλίου ο δήμαρχος εδήλωσε ότι «βρίσκεται σε ολοκλήρωση μελέτη Σχεδίου Ήπιας Αθλητικής Ανάπτυξης στο Καρέλλα». Ουδείς γνωρίζει τι περιέχει η μελέτη αυτή, καθώς και εάν αφορά ή όχι και την έκταση που εκποιεί η Ελεήμων Εταιρεία.

Η προκήρυξη της Ελεήμονος Εταιρείας στην ΑΞΙΑ της 2ας Αυγούστου. Η απόφαση για την εκποίηση είχε ληφθεί από τις 8 Ιουνίου, στην Γενική Συνέλευση της Εταιρείας. Η Δημοτική Αρχή δεν γνώριζε τίποτε; Πατήστε για να μεγεθύνετε.

Μόλις αντελήφθησαν την προκήρυξη της Ελεήμονος Εταιρείας, οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού την κοινοποίησαν υπερεπειγόντως στον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με αίτημα να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου – αλλά και των λοιπών δημοτικών παρατάξεων – ως προς το Κτήμα Καρέλλα. Ίδωμεν τι θα πράξει η Δημοτική Αρχή.Πού βρίσκεται η επίμαχη έκτασηΕίναι μία μακρόστενη λωρίδα κατά μήκος της οδού Φοινίκων ανεβαίνοντας αριστερά. Πρός βορράν συνορεύει με την δεξαμενή έξω από την οικία Εμφιετζόγλου. Πρός νότον εκτείνεται μέχρι περίπου το μέσον του διαστήματος ανάμεσα στις οδούς Κιλελέρ και Σκαρίμπα. Βλ. προσεγγιστικό διάγραμμα ανωτέρω.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αθμόνιον Βήμα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου φέρεται να δηλώνει ότι υπάρχει ειδική προκήρυξη αφορώσα σε δράσεις εκπαίδευσης και περιβάλλοντος. Εκεί φέρεται να εντάσσεται και το σχέδιο για την Αττική Ακαδημία, ένα μεγάλο κέντρο Περιβάλλοντος(;) συμβατό με τις χρήσεις του Κτήματος Καρέλλα που δεν επιβαρύνει την περιοχή ενώ ταυτόχρονα μπορεί να κάνει γνωστό το Μαρούσι και να φέρει έσοδα.Σκοπός της απαλλοτρίωσης του Κτήματος Καρέλλα είναι ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.