Η φράση “Το περιβάλλον είναι το πραγματικό μας Σπίτι” πήρε πνοή στο Δάσος Συγγρού απ’ τους μικρούς μαθητές στην Παγκόσμια ΗμέραΠεριβάλλοντος!

Mε την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν στο Δάσος Συγγρού δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με σύνθημα: «Το περιβάλλον είναι το πραγματικό μας Σπίτι». Η εν λόγω ενέργεια διοργανώθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου και το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), ενώ συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές, αιρετοί, εκπρόσωποι του Σ.Π.Α.Π και φορέων από την πόλη του Αμαρουσίου και τους όμορους δήμους των βορείων προαστίων αλλά και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης.

Καλωσορίζοντας μικρούς και μεγάλους ο κ. Πατούλης, δήλωσε: «Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και πρωτίστως τα μικρά παιδιά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, να μάθουν να αγαπούν, να σέβονται και να φροντίζουν το περιβάλλον όμοια με το σπίτι τους». Όσον αφορά το Δάσος Συγγρού όπου φιλοξενήθηκαν οι δράσεις, ο κ. Πατούλης, ζήτησε «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συμβάλουν από κοινού στο να προστατευτεί αυτό το δάσος σε μία προσπάθεια ο συγκεκριμένος προστατευόμενος μοναδικού φυσικού κάλλους πνεύμονας πρασίνου των βορείων προαστίων να μείνει αλώβητος».

Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού είναι ένας εθελοντικός περιβαλλοντικός σύλλογος. Με την έννοια αυτή δεν μπορεί να υποκαταστήσει κανένα κράτος, καμιά τοπική αυτοδιοίκηση και κανένα Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, αυτούς δηλαδή που είναι υπεύθυνοι για την πυροπροστασία του Δασοκτήματος. Μπορεί όμως να βοηθήσει εθελοντικά λαμβάνοντας υπόψη τους δύσκολους καιρούς όπου και τα οικονομικά και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει το κράτος, είναι ελάχιστα.

Ο σύλλογός μας εφέτος θα πέσει στη μάχη της πυροφύλαξης πιο δυνατά, ενισχυμένος και με μία υδροφόρα που αποκτήσαμε πρόσφατα.»

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο Πρόεδρος του ΙΓΕ Λεωνίδας Καζακόπουλος, ο Υποστράτηγος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Νίκος Λαθύρης, και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.

Έπειτα ακολούθησε περίπατος στο Δάσος και επίδειξη πυρόσβεσης στο ανοικτό θέατρο από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικό κλιμάκιο του Σ.Π.Α.Π.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στο Μουσείο Κυψελών με την αρχαιότερη συλλογή στον ελλαδικό χώρο, είδαν χαρακτηριστικά εκθέματα από τη μοναδική συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Κηφισιάς και ήρθαν σε επαφή με τα έργα ανακυκλώσιμων υλικών του Μουσείου Βορρέ που εκτέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου.

Στις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Δάσος Συγγρού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχαν περισσότεροι από 150 μαθητές από το 3ο, το 8ο, το 11ο, και το 16ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία».

Τέτοιες ιδέες είναι απαραίτητο να εφαρμόζονται συχνά, ανεξαρτήτως ημέρας εορτασμού. Κάθε στιγμή επαφής με τη φύση, κάθε ώρα, κάθε μέρα είναι πολύτιμη.

Άννα Μαρία Κάλφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.