Εθελοντικός καθαρισμός του Δάσους από τα ξερόκλαδα

    Το φορτηγάκι της Μηχανικής φορτωμένο κλαδιά καθ’οδόν προς το πάρκινγκ του ΙΓΕ, όπου αυτά εναπετέθησαν. Το ΙΓΕ έλαμψε διά της απουσίας του. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

Το Σαββατοκύριακο της 2ας και 3ης Απριλίου εθελοντές απομάκρυναν από το Δάσος Συγγρού ξερά κλαδιά που είχαν προκύψει από κλάδεμα πεύκων, πουρναριών και σχίνων που έκανε το φθινόπωρο για λόγους πυροπροστασίας το Δασαρχείο. Εργάσθηκαν εναλλάξ 20 άτομα – εργαζόμενοι και φοιτητές. Χρησιμοποιήθηκε φορτηγάκι που ευγενώς διέθεσε η εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Την Κυριακή βοήθησε και φορτηγάκι ιδιώτη. Σε όλους αξίζουν έπαινοι και ευχαριστίες.
Το αρμόδιο για την διαχείριση του Κληροδοτήματος Συγγρού Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) απέσχε, παρά το ότι είχε εξ αρχής συμφωνήσει να διαθέσει ένα φορτηγάκι με τον οδηγό του. Το Σάββατο το πρωί μάθαμε όλοι – ΚΑΙ η Διοίκηση του ΙΓΕ – ότι η μίζα του φορτηγού είχε κατά σύμπτωσιν χαλάσει το προηγούμενο απόγευμα και ότι η επισκευή της αποκλειόταν, διότι ο χρεωμένος με το φορτηγό υπάλληλος έλειπε με άδεια. Είναι – μάς είπαν – οι διαδικασίες του Δημοσίου. Είναι; ρωτάμε εμείς…
Για τα εναπομένοντα κλαδιά οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού απέστειλαν στις 11 Απριλίου επιστολή προς το ΙΓΕ προτείνοντας μία από τις εξής λύσεις:
1. Επιτόπιος θρυμματισμό με εξασφάλιση από το ΙΓΕ θρυμματιστού, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για βιολογικές καλλιέργειες.
2. Σταδιακή μεταφορά στις κοντινότερες εισόδους με την χρήση του ημιφορτηγού του ΙΓΕ. Αυτό θα απαιτούσε περί τις 20 εργάσιμες ημέρες με 3-4 ώρες εργασίας (7 φορτώσεις) ημερησίως.
3. Το αυτό με εθελοντική εργασία και χρήση προσφερομένων από τρίτους μεταφορικών μέσων.
4. Συνδυασμός των ανωτέρω.
Τελικώς το πρόβλημα ελύθη τελειωτικώς με εργολαβία του ΙΓΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.