Μετά από περίπου 2 χρόνια εργασιών στα πλαίσια της βιοκλιματικής ανάπτυξης του ιστορικού κέντρου του Αμαρουσίου, η πλατεία Αγίας Λαύρας άνοιξε ξανά τις “πόρτες” της για τους κατοίκους του δήμου.

Εν αναμονή των επίσημων εγκαινίων, την Τρίτη 5 Αυγούστου γιορτάστηκε στο ομώνυμο εκκλησάκι η Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης παρευρέθηκε στον πανηγυρικό εσπερινό και στη λιτάνευση της ιερής εικόνας, παρουσία πλήθους πιστών.

Έπειτα δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ήταν δέσμευση της διοίκησης να παραδώσει στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης μία πλατεία σύγχρονη, πιο όμορφη και λειτουργική που μαζί με τους ανακατασκευασμένους βιοκλιματικούς πεζοδρόμους το κέντρο της πόλης έχει αποκτήσει νέα αισθητική

Παρ’ όλα αυτά δε φαίνεται όλοι να συμμερίζονται αυτήν του την άποψη. Πολυάριθμοι δημότες μετά τα ανεπίσημα αποκαλυπτήρια, βρήκαν την εικόνα απογοητευτική. Αρκετά δέντρα κατεστραμμένα, πολλές νέες πλάκες, διακόσμηση αμφιβόλου αισθητικής.

Ήταν άραγε αναγκαία μια τέτοια ανάπλαση – λεγόμενη μάλιστα βιοκλιματική;

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» πρωτοστάτησε εξ’ αρχής στις διαμαρτυρίες και στην προσπάθεια να διατηρηθεί ακέραιο το πράσινο της πιο ιστορικής πλατείας του Αμαρουσίου.

Σε νέα τοποθέτηση ο Σύλλογος τονίζει:

«Η πλατεία Αγίας Λαύρας ανοίγει και τώρα φαίνονται οι πληγές της. Μία πλατεία που έμεινε 2 χρόνια κλειστή για τους κατοίκους και τα παιδιά, χωρίς κανείς να βλέπει τι έγινε μέσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου για τα δέντρα που έγειραν φταίει η κακοκαιρία του χειμώνα δηλαδή ο κακός μας ο καιρός. Ωραία υπευθυνότητα! Δεν φταίνε τα μηχανήματα του εργολάβου που ξεχέρσωσαν όλη την πλατεία, φταίει ο στρατηγός άνεμος! Όπως λένε όλοι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι σε αυτόν τον τόπο τόσα χρόνια και τον κατάντησαν έτσι.

Αυτή είναι η νέα αρχή της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου;

Αντί να κοιτάξει να διασώσει τα δέντρα της πλατείας κοιτάει να καλύψει τον εργολάβο του. Αντί να εγγυάται για τα εναπομείναντα δέντρα και για την ασφάλεια των πολιτών που θα κινούνται σε πλατεία με δέντρα υπό μηχανική στήριξη, κοιτάει να επιτεθεί στον Σύλλογό μας που προσπαθεί αδιάκοπα για το καλό του περιβάλλοντος και το καλό της πόλης μας και των κατοίκων. Αντί να συνεργάζεται με όλους τους Συλλόγους του Αμαρουσίου ως οφείλει, επιτίθεται σε όσους δεν είναι αρεστοί στη σημερινή διοίκηση και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο για τον τόπο.

Η ποιότητα ζωής είναι δικαίωμά μας. Οι ελεύθεροι χώροι στην πόλη πρέπει να διαμορφώνονται με βάση τη θέληση και τις ανάγκες των κατοίκων και όχι με βάση τις ανάγκες των εργολάβων και των εμπορικών κέντρων. Γι’ αυτές τις αρχές αγωνιζόμαστε, αυτές θα συνεχίσουμε να αντιπροσωπεύουμε και καλούμε τους πολίτες του κέντρου του Μαρουσιού να έρθουν κοντά μας.»

 

Εμείς αναμένουμε τα εγκαίνια ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Υπάρχει άλλωστε φωτογραφικό υλικό του “πριν” και ο καθένας θα μπορεί να σχηματίσει καλύτερη άποψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.