Δεσμεύσεις Προέδρου ΙΓΕ κ. Κ. Μπέση

Κατά την διάρκεια εκδηλώσεως των Φίλων του Δάσους Συγγρού στις 9 Μαΐου 2007, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, του ΝΠΔΔ που διαχειρίζεται το Κληροδότημα και Δάσος Συγγρού, κ. Κ. Μπέσης, λαβών τον λόγο προέβη στις εξής δεσμεύσεις σχετικά με την διαχείριση του Κληροδοτήματος Συγγρού και της περιουσίας του:

1. Δεν θα επιτραπεί η χρήση του Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου από το κοινό. Ο ναός θα χρησιμοποιείται δύο φορές τον χρόνο: του Αγ. Ανδρέου, των τριών Ιεραρχών και ίσως μία ακόμη ημέρα, εάν χρειασθεί.

2. Στην Βίλλα Συγγρού δεν θα στεγασθεί τίποτε άλλο πλην των γραφείων του ΙΓΕ, αιθουσών διδασκαλίας και βιβλιοθήκης. 

3, Θα κατασκευασθεί δασοφράκτης κατά μήκος της Λ. Κηφισίας βάσει μελέτης που έχει καταρτίσει για λογαριασμό του ΙΓΕ η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και για την οποίαν έχουν ήδη υποβάλει παρατηρήσεις οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού. Ο κ. Μπέσης θα συζητήσει με τους Φίλους Δάσους Συγγρού τις παρατηρήσεις τους. 

4. Θα καθαρισθεί το κτήμα από τα ερειπωμένα του κτίσματα. 

5. Θα καθαρισθεί το δάσος και το αμπέλι από τα χόρτα, θα επισκευασθούν όπως κάθε χρόνο οι δασικοί δρόμοι και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργούν οι πυροσβεστικοί κρουνοί. 

O κ. Μπέσης αρνήθηκε να δεσμευθεί ότι θα σταματήσει τις εκτός σκοπού κληροδοτήματος θερινές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου λέγοντας ότι “ό,τι γίνεται τριάντα χρόνια δεν σταματά” για να λάβει την πληρωμένη απάντηση ακροάτριας ότι “και το κάπνισμα το κάνουμε τριάντα χρόνια και το σταματάμε”!!!! Σημειωτέον ότι ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει πλείστους χώρους όπου μπορεί να κατασκευάσει κανονικό επαγγελματικό θέατρο, π.χ., το Κτήμα Καρέλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.