Δεσμεύσεις και έργα Πατούλη

Τελευταία ενημέρωση: 26 Σεπτεμβρίου 2009

Οσονούπω συμπληρώνονται τρία χρόνια Διοικήσεως Πατούλη στον Δήμο Αμαρουσίου. Επ’ ευκαιρία συγκρίνομε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Δημάρχου με το μέχρι στιγμής έργο του εν σχέσει προς το Δάσος Συγγρού και το Κτήμα Καρέλλα.

Στα θετικά η απόσυρση των εκδηλώσεων από το Δάσος και η συμμετοχή στην θερινή πυροπροστασία. Στα αρνητικά τα σχέδια για το Κτήμα Καρέλλα, η εισέτι μη επίλυση του προβλήματος των σπαταλωμένων υπογείων υδάτων, η απροθυμία κατεδαφίσεως του προσκοπικού αυθαιρέτου, η συνέχιση των διεκδικήσεων εις βάρος περιουσίας του Κληροδοτήματος Συγγρού. Αναλυτικότερη παρουσίαση κατωτέρω:

Θα σεβασθεί μέχρι κεραίας τόν σκοπό του Κληροδοτήματος Συγγρού.

  • Ξεκίνησε άσχημα με εκτός σκοπού Κληροδοτήματος διοργανώσεις, για τις οποίες φέρει ευθύνη και το Δ.Σ. του ΙΓΕ. Μετά και από τις πυρκαϊές της Πάρνηθας όμως, Δημοτική Αρχή και ΙΓΕ σταμάτησαν τις εκδηλώσεις στο Δάσος Συγγρού. Έκτοτε οι εκδηλώσεις γίνονται σε άλλους ανοικτούς χώρους του Αμαρουσίου.

Θα αποσύρει το “μάστερ πλαν” της Διοικήσεως Τζανίκου υπό όλες τις μορφές του.

  • Παρά το ότι ουδείς επισήμως ομιλεί πλέον περί “μάστερ πλαν”, εν τούτοις, ιδέες περί δημοτικών έργων εντός του Δάσους που θα το καταστήσουν δήθεν “λειτουργικότερο” για τους πολίτες όλο και βλέπουν το φως της δημοσιότητος. Σε ένα τέτοιο δημοσίευμα μάλιστα (Αμαρύσια, 12/7/08) η Δημοτική Αρχή φέρεται έτοιμη να εκτελέσει και τα έργα αυτά, αλλά κωλύεται από την διστακτικότητα του ΙΓΕ! Ο αντικαταστάτης του κ. Δημάρχου στο ΙΓΕ, κ. Τσιπουράκης, αν και προσκληθείς να σχολιάσει, έχει μέχρι σήμερα σιωπήσει.

Θα κάνει το Κτήμα Καρέλλα δασικό χώρο πρασίνου με ήπιες χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού και εκπαίδευσης για τους κατοίκους της πόλης.

  • Δυστυχώς τα έργα που σχεδιάζει η Διοίκηση Πατούλη στο Κτήμα Καρέλλα μόνον ήπια δεν είναι: Γήπεδο ποδοσφαίρου, Αττική Ακαδημία Περιβάλλοντος, Ολυμπιακή πισίνα, δεύτερη πισίνα για παιδιά, υποστηρικτικά κτίρια (αποδυτήρια, κυλικείο, κλπ.), “φουσκωτό” κτίριο μεγάλων διαστάσεων για εκδηλώσεις χειμώνα-καλοκαίρι, ποδηλατοδρομος, κ.ά. Αυτά που φέρεται να σχεδιάζεται δεν είναι δασικός χώρος πρασίνου με ήπιες χρήσεις, αλλά χώρος κατασκευών με ήπιο πράσινο.

Θα αλλάξει πολιτική ως προς τα έξι στρέμματα επί της Κηφισίας (πάρκινγκ) του Κληροδοτήματος Συγγρού που διεκδικεί δικαστικώς από το Κληροδότημα ο Δήμος Αμαρουσίου.

  • Ουδεμία αλλαγή από την Διοίκηση Τζανίκου. Ο Δήμος εξακολουθεί να προσπαθεί να οικειοποιηθεί περιουσία του Κληροδοτήματος Συγγρού, περιουσία που θα μπορούσε να ενισχύσει τα οικονομικά του Κληροδοτήματος.

Θα εργασθεί ενεργώς ώστε ολόκληρο το Δασόκτημα Συγγρού να κηρυχθεί δάσος όπως ομόφωνα έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

  • Ήταν Δεκέμβριος 2006 και οι Δήμαρχοι μόλις ανελάμβαναν. Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού και το ΙΓΕ εκλήθησαν αιφνιδιαστικά να υποστηρίξουν ενστάσεις τους υπέρ και κατά του δάσους αντιστοίχως ενώπιον της Α’βάθμιας Επιτροπής Δασικών Αμφισβητήσεων. Οι Δημοτικές Αρχές Αμαρουσίου και Κηφισιάς προσέθεσαν το ειδικό τους βάρος σε αίτημα των Φίλων για αναβολή. Τό αίτημα έγινε δεκτό.Ήταν μία ευτυχής στιγμή συνεργασίας μεταξύ Φίλων Δάσους Συγγρού και Δήμου Αμαρουσίου.

Θα κατεδαφίσει το αυθαίρετο των προσκόπων μέσα στους πρώτους μήνες της θητείας του. 

  • Η κατεδάφιση ξεκίνησε όχι με ενέργειες του Δήμου, αλλά κατόπιν ενεργειών του Σ.τ.Ε. ε.τ., κ. Σοφοκλή Χαραλαμπίδη. Ο Δήμος προσήλθε να βοηθήσει μόνον την τρίτη ημέρα. Ωστόσο ο περιμετρικός τοίχος του κτιρίου παρέμεινε ορθός κατόπιν επιμονής του ΙΓΕ. Τελικώς ΚΑΙ ο τοίχος αυτός κατεδαφίσθηκε από το ΙΓΕ με μέσα του Δήμου Κηφισιάς.

Θα ενεργήσει ώστε τα υπόγεια ύδατα από την οικοδομή της Ιντεραμέρικαν Ζωής (Βίλλα Φιλντισάκου) να χρησιμοποιηθούν από το ΙΓΕ για την άρδευση του Δάσους Συγγρού.

  • Τα πολύτιμα υπόγεια ύδατα του Δάσους Συγγρού εξακολουθούν να χύνονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στους αγωγούς ομβρίων. Η μοναδική πρόταση του Δήμου για την επίλυση του προβλήματος έγινε εις βάρος του Δάσους Συγγρού!

Θα διαθέσει πυροπροστατευτική βοήθεια χωρίς να ζητήσει οποιαδήποτε υπέρ του Δήμου ανταλλάγματα.

  • Ο Δήμος διέθεσε οχήματα και προσωπικό που βοήθησαν το ΙΓΕ, τον ΣΠΑΠ, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία στην φύλαξη και προστασία του Δάσους. Σε μεγάλο βαθμό η βοήθεια αυτή εμπίπτει στις υποχρεώσεις του Δήμου Αμαρουσίου τις απορρέουσες από την συμμετοχή του στον ΣΠΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.