Δεσμεύσεις για καταυλισμό και ΙΓΕ

agroO υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων διαβεβαίωσε ότι ο χώρος του ΕΘΙΑΓΕ στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν μπορεί να φιλοξενήσει καταυλισμό των Ρομά, αλλά και ότι το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών θα παραμείνει αυτόνομο.

Η παραπάνω διαβεβαίωση δόθηκε στο πλαίσιο συνάντησης που είχε την Πέμπτη 11 Απριλίου ο κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης με τους δημάρχους Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη, Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανό και ΜεταμόρφωσηςΜιλτιάδη Καρπέτα.

Οι τρεις δήμαρχοι ανέφεραν στον υπουργό ότι στο ακίνητο που βρίσκεται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν μπορεί να γίνει η μετεγκατάσταση των Ρομά από το Χαλάνδρι. Σύμφωνα με τη ενημέρωση του Δήμου Κηφισιάς, «ο κ. Τσαυτάρης τούς άκουσε με προσοχή και συμφώνησε ότι ο χώρος του ΕΘΙΑΓΕ, με το πλούσιο αμπελουργικό γενετικό υλικό, δεν μπορεί να καταστραφεί, ούτε να φιλοξενήσει καταυλισμό Ρομά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης έθεσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και το θέμα της συγχώνευσης του Ιδρύματος Κοινωφελούς Σκοπού ΙΓΕ με το ΝΠΙΔ Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “Δήμητρα”. Ο κ. Αθ. Τσαυτάρης δήλωσε ότι το ΙΓΕ θα παραμείνει αυτόνομο».

Πρόκειται για τα δυο θέματα που ανέδειξε με εκτενή ρεπορτάζ της και κατ’ αποκλειστικότητα η ΑΜΑΡΥΣΙΑ το τελευταίο διάστημα, κινητοποιώντας τις δημοτικές αρχές και όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, δρομολογούνται λύσεις προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, μετά και τις δεσμεύσεις των αρμοδίων και συγκεκριμένα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Αμαρυσία Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

One Comment on “Δεσμεύσεις για καταυλισμό και ΙΓΕ

  1. “Καλά νέα φέρνει ο δήμαρχος Κηφισιάς κος Χιωτάκης για το ΙΓΕ και την αυτονομία του. Ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον διαβεβαίωσε οτι δεν θα προχωρήσει τη συγχώνευση. Εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τον υπουργό.”
    Αυτό το σχόλιο αναρτήσαμε στο facebook την Πέμτπη όταν μάθαμε και εμείς από τη σελίδα του Δημάρχου, τη διαβεβαίωση που του έδωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.