Δενδροφύτευση του ΙΓΕ στο Δάσος Συγγρού

Μπαμπάς και γυιός καμαρώνουν την ελίτσα που μόλις φύτεψαν. Κανείς από τους εθελοντές δεν περίμενε τότε ότι τα δεντράκια θα έμεναν απότιστα και τα περισσότερα θά ήσαν σήμερα ξερά.

Πραγματοποιήθηκε μιαν ηλιόλουστη Κυριακή, σε μια δίσεκτη ημερομηνία, 29 Φεβρουαρίου 2004!
Συμμετείχαν εθελοντικά πολίτες απ’ όλην την Αττική. Με εξαιρετική οργάνωση μία ομάδα Λάϊονς, με εντυπωσιακήν αθλητικήν εξάρτηση οι ποδηλάτες του Περιστερίου, παρούσα και η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου των Αναβρύτων, καθώς και οι συνήθεις… ύποπτοι του Τάκη Μηλιού και των Φίλων του Δάσους Συγγρού.
Φυτεύθηκαν αρκετές δεκάδες οπωροφόρων δένδρων: ελαιών, αμυγδαλεών και φυστικεών. Πολύ λιγότερα απ’ όσα είχαν οι διοικήσεις του Ι.Γ.Ε. υποσχεθεί (για 1000 δένδρα, δασικά και μη, είχε μιλήσει τον Οκτώβριο ο Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε.), αλλά, πάντως αρκετά.
Μόνη παραφωνία στην ομορφιά της ημέρας, η ακατανόητη αντίθεση των γεωπόνων του Ι.Γ.Ε. εναντίον των δασικών δένδρων και της επέκτασης του δάσους. Ακόμη πιο ανησυχητική η διακήρυξη εξ υπευθύνων χειλέων υπέρ της αλλαγής του σκοπού του Κληροδοτήματος σε αναψυχή. Ο συνδυασμός των δύο, αγροτική γη με χρήση αναψυχής, παραπέμπει σε τσιμέντο. Εις το οποίον η ελίτσα της φωτογραφίας με δυσκολία μελλοντικώς θα αμυνθεί.
Γι’ αυτό: Το Κληροδότημα, το δάσος και τα μάτια μας. Για να υπάρχουν δένδρα, λειβάδια και αγριολούλουδα και όταν ο πιστιρικάς της φωτογραφίας – μαζί με την ελίτσα του – θα έχει μεγαλώσει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.