ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στον Πύργο Συγγρού πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού».

Η Πρόεδρος κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου για το έτος 2016 που εκφράζονται μέσα από τέσσερις πυλώνες: την Προστασία, την Ενημέρωση, την Εκπαίδευση και την Ανάδειξη και μέσω αυτών «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» εκπληρώνουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους. Με ιδιαίτερη χαρά εστίασε στο νέο έργο του συλλόγου, την «Αναγέννηση» των δύο λιμνών του κτήματος. Έχουν καθαριστεί εσωτερικά και εξωτερικά ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η περίφραξη τους με φυτά που θα φυτευτούν περιμετρικά της όχθης, «Σκοπός μας είναι ενίσχυση του υγρού στοιχείου του Δάσους μας, όπου θα φέρει ισορροπία και αρμονία στον χώρο», ήταν τα λόγια της Προέδρου. Αναφέρθηκε επίσης και στο έργο της Γεωργικής Βιβλιοθήκης το οποίο συνεχίζεται, καθώς και σε ένα νέο όραμα που παίρνει σάρκα και οστά που είναι η συγγραφή της βιογραφίας της Ιφιγένειας Συγγρού, ένα έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού».

Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την δράση και το έργο του ενώ τόνισε το πόσο σημαντική είναι η εθελοντική βοήθεια που προσφέρεται για την διατήρηση του Δασοκτήματος.

Ο Διευθυντής του Ι.Γ.Ε. κ. Γεώργιος Μπαλωτής, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους «Φίλους του Δάσους Συγγρού» για την καλή συνεργασία που έχουν με το ΙΓΕ και τόνισε πως « Οι εργασίες για την Γεωργική Βιβλιοθήκη οι οποίες συνεχίζουν αδιάλειπτα, ελπίζουμε πως μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση θα έχουν ολοκληρωθεί».

Σημαντική στιγμή για το Σύλλογο  τα αποκαλυπτήρια του πορτρέτου Ανδρέα Συγγρού, ένα έργο της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Δωροθέας Κωνσταντοπαίδου. Τώρα μαζί με το πορτρέτο της Ιφιγένειας Συγγρού, προστέθηκε και αυτό του Ανδρέα Συγγρού και με αυτό τον τρόπο άλλο ένα έργο του Συλλόγου ήρθε εις πέρας.

Τέλος, η πρόεδρος ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσους είτε με προσφορά εργασίας και τεχνικών γνώσεων είτε με δωρεές ενίσχυσαν τον σύλλογο και τον έκαναν ικανό να φέρει εις πέρας τα έργα που έχει αναλάβει. «Τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς και την δική σας συμμετοχή» ήταν τα λόγια της Προέδρου με την ολοκλήρωση του λόγου της.

Στην συνέχεια ακολούθησε γόνιμος διάλογος και υπεβλήθησαν εποικοδομητικές προτάσεις.Η κοπή της πίτας και η μικρή δεξίωση που ακολούθησε έδωσε ζεστασιά και κέφι και έφερε τα μέλη και τους φίλους του Δάσους ακόμα πιο κοντά.