Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, στον Πύργο Συγγρού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Η φετινή ετήσια συνάντηση των μελών των «Φίλων του Δάσους Συγγρού», πέραν του απολογισμού των δράσεων του και της καθιερωμένης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, περιελάβανε και τις αρχαιρεσίες του συλλόγου, όπου με βάση το καταστατικό του πραγματοποιούνται κάθε τρία χρόνια.
Η Πρόεδρος κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου μας για το έτος 2015 που εκφράζονται μέσα από τέσσερις πυλώνες: την Προστασία, την Ενημέρωση, την Εκπαίδευση και την Ανάδειξη και μέσω αυτών «οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» εκπληρώνουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους. Έδωσε έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ι.Γ.Ε. με τη συχνή αλλαγή των προέδρων του και ευχήθηκε γρήγορα να ξαναβρεί τον βηματισμό του προς όφελος και του Κληροδοτήματος και του Δάσους. «Είναι αναγκαίο τα έργα που έχουμε δρομολογήσει να υλοποιηθούν απρόσκοπτα και η ανασύσταση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης που ξεκίνησε το 2013, ευχή όλων μας είναι, να ολοκληρωθεί το 2016» είπε χαρακτηριστικά.
Με χαρά αναφέρθηκε και στο νέο έργο του συλλόγου. Τον καθαρισμό και των δύο λιμνών του κληροδοτήματος. Έχουν καθαριστεί εσωτερικά και εξωτερικά ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η περίφραξη και η εσωτερική τους συντήρηση.
Ο Διευθυντής του Ι.Γ.Ε. κ. Γεώργιος Μπαλωτής, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους «Φίλους του Δάσους Συγγρού» για την καλή συνεργασία που έχει με το ΙΓΕ. Τόνισε πως οι εργασίες για την Γεωργική Βιβλιοθήκη συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς, ενώ συμφώνησε πως η μη σταθερή κατάσταση της ηγεσίας του Ι.Γ.Ε. έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του έργου.
Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης. Η πρόεδρος κα Χρ. Θεοδωρακοπούλου απευθυνόμενη στον Δήμαρχο τον ευχαρίστησε γιατί όπως είπε «όλα αυτά τα χρόνια που είστε δήμαρχος, μας δώσατε την ευκαιρία αντί να παλεύουμε με τα διάφορα μάστερ πλαν του παρελθόντος, να ασχοληθούμε με πιο δημιουργικές εργασίες μέσα από τις οποίες παίρνουμε χαρά και εμείς ως σύλλογος αλλά και οι επισκέπτες του Δάσους μας που απολαμβάνουν τη γαλήνη και την ομορφιά του»
Ο Δήμαρχος με την σειρά του ευχαρίστησε την πρόεδρο και τον σύλλογο, ενώ διαβεβαίωσε ότι και στο μέλλον θα συνεχιστεί η από κοινού προσπάθεια σε ό,τι αφορά στο κληροδότημα και το περιβάλλον.
Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν η κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου επανεξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου μας για την επόμενη τριετία.

Σας ενημερώνουμε ότι η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 7ης Φεβρουαρίου 2016 και συγκροτήθηκε σε σώμα την 18η Φεβρουαρίου 2016, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου
Αντιπρόεδρος: Ντόρα Κωνσταντοπαίδου
Γραμματεύς: Καλλιόπη Μητρογώγου
Ταμίας: Ηρακλής Μιχαηλίδης
Μέλος: Μαριλένα Μπίκα
Αναπληρωματικό μέλος: Ελένη Χαλά

Ευχαριστούμε όσους προσήλθαν στη Γενική Συνέλευση και συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Και αυτή την τριετία θα προσπαθήσουμε να σταθούμε όπου χρειάζεται, αρωγοί του Κληροδοτήματος και προστάτες του Δάσους. Τίποτα όμως από αυτά δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς και την δική σας συμμετοχή. Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζεται μεγάλη εγρήγορση απ΄όλους μας! Σας παρακαλούμε να επισκέπτεστε συχνά το site μας www.dasosygrou.gr και το facebook μας προκειμένου να ενημερώνεστε αλλά και να μας στέλνετε και τις δικές σας παρατηρήσεις και σχόλια.