Βανδαλισμός εισόδων του Δάσους Συγγρού

Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, άγνωστοι βανδάλισαν για μία ακόμη φορά το Δάσος Συγγρού σπάζοντας τα λουκέτα των εισόδων του και καταστρέφοντας μερικώς την επί της οδού Β. Ηπείρου είσοδο. Ήταν μια «διαμαρτυρία» εναντίον του κλεισίματος του Δάσους τις ημέρες υψηλού κινδύνου πυρκαϊάς, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε. βάσει του Αναθεωρημένου Σχεδίου «Ξενοκράτης» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Πέραν των βανδαλισμών εκτοξεύθηκαν και ανεπίτρεπτες ύβρεις και απειλές εναντίον του προσωπικού του ΙΓΕ.

Το μέτρο του προληπτικού κλεισίματος του Δάσους τις ημέρες υψηλού κινδύνου πυρκαϊάς πρωτοεφαρμόσθηκε το 2007 αμέσως μετά τις πυρκαϊές της Πάρνηθας. Είχε τότε χαιρετισθεί από όλους, μεταξύ αυτών και από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού και την Εθελοντική Πρωτοβουλία του Τάκη Μηλιού που έχει χρόνια προσφοράς και εμπειρίας στο Δάσος, ως θετικό μέτρο για την προστασία του. Το μέτρο εφαρμόζεται μέχρι σήμερα ανελλιπώς από όλες τις κυβερνήσεις και τις Διοικήσεις του ΙΓΕ με την κατανόηση και συνεργασία της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών, που αναγνωρίζουν την χρησιμότητά του.

Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού μαζί με την Εθελοντική Πρωτοβουλία του Τάκη Μηλιού (του ανθρώπου που περισσότερο απ’ όλους μας έχει εμπράκτως αποδείξει την αγάπη του για το Δάσος) ζητούμε τον σεβασμό των κανόνων απ’ όλους και την συνεργασία με τους φύλακες και το προσωπικό του ΙΓΕ, ώστε το Δάσος να φυλαχθεί και φέτος όσο αποτελεσματικότερα γίνεται. Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει και καταλαβαίνει. Ας ενημερώσομε και τους υπόλοιπους και ας ελπίσομε ότι θα κυριαρχήσει η συνεργασία και η λογική. Μαζί και λίγη αυτοθυσία.

Διαβάστε και το παλαιότερο άρθρο μας Γιατί κλείνει το Δάσος Συγγρού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.