Αρχαιολογικά ευρήματα στο κέντρο του Αμαρουσίου

Αρχαιολογικά ευρήματα ήλθαν στο φως κατά την διάρκεια εκσκαφών για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στο ιστορικό κέντρο του Αμαρουσίου. Το οικόπεδο βρίσκεται επί της Πλατείας Κασταλίας, δίπλα στο Μουσείο Σπαθάρη. Στο ανεγερθησόμενο εκεί κτίριο πρόκειται να μεταστεγασθεί το ήδη λειτουργούν στο κέντρο του Αμαρουσίου Χόντος Σέντερ.

Η επιτροπή Γειτονιάς Κέντρου στην οποίαν καταγγέλθηκε το γεγονός επικοινώνησε άμεσα με την Β’ Εφορεία Αρχαιοτήτων για να μάθει λεπτομέρειες. Εζήτησε επίσης να διακοπούν οι εργασίες εκσκαφής μέχρι να ολοκληρωθεί η ανασκαφή.

Και τα δύο αιτήματα δεν έχουν μέχρι σήμερα ικανοποιηθεί. Οι εκσκαφές συνεχίζονται, ενώ επιβλέπων αρχαιολόγος έχει ορισθεί ένας συμβασιούχος και όχι μόνιμος υπάλληλος ως ο νόμος ορίζει.

Οι κάτοικοι προσέφυγαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών από τον οποίον ζητούν (α) να διακοπούν οι εκσκαφές μέχρι να ολοκληρωθεί η ανασκαφή και (β) να δοθούν οι εκθέσεις, αναφορές και τοπογραφικά της ανασκαφής. Σχετικά έγγραφα έχουν επίσης κατατεθεί στην αρμόδια Β’ Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.