Από την προστασία στην “αξιοποίηση” με μεσολάβηση… WWF!

    ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ, 17/10/03 Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

Στις 4 Νοεμβρίου 2003 οι δημοσιογράφοι των Αθηναϊκών και τοπικών ΜΜΕ προσεκλήθησαν από τον Δήμο Αμαρουσίου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν κοινή συνέντευξη τύπου του Γεν. Διευθυντού της WWF, κ. Δ. Κσραβέλλα και του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Π. Τζανίκου, με θέμα “την προστασία των οικολογικών πάρκων της πόλης (Κτήμα Συγγρού, κλπ.) με σύμβουλο του Δήμου το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF)”. 

Στην συνέντευξη αυτήν ανεκοινώθη ότι ο Δήμος ανέθεσε στην WWF «την εκπόνηση μιας κατευθυντήριας μελέτης για την προστασία του δάσους και στη συνέχεια την εποπτεία και εφαρμογή της υλοποίησης των προτεινόμενων μέτρων». Στους δημοσιογράφους διενεμήθη απόσπασμα του γνωστού “μάστερ πλαν” που είχε εκπονήσει δύο χρόνια νωρίτερα ο Δήμος Αμαρουσίου με στόχο να μετατρέψει το Δάσος Συγγρού σε πάρκο μαζικής αναψυχής με τραινάκια, λέϊζερ, κλπ.

Στην πράξη αυτά κατέληξαν σε διανομή ερωτηματολογίου αμφισβητούντος την αποστολή του Κτήματος.

ΑΡΧΙΚΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΛΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΗΠΟΥΡΩΝ […] ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ; 

ρωτούσε η WWF, προτείνοντας ως απαντήσεις την αναψυχή, τον πολιτισμό, τις οργανωμένες εγκαταστάσεις, κλπ.

Ακολούθησαν διαφημίσεις στον Τύπο: “Όσοι ενδιαφέρεσθε για το Δάσος και την όποια αξιοποίησή του, στείλτε τη γνώμη σας στο e-mail…” Μία προσπάθεια που είχε εμφανισθεί ως προστασία είχε καταλήξει να γίνει καμπάνια υπερ “αξιοποίησης” με οικολογικό προσωπείο.

Η οργάνωση καταγγέλθηκε, οι απαντήσεις στα ερωτηματολόγια υπεστήριζαν την βούληση της Ιφιγένειας Συγγρού και με την κυβερνητική αλλαγή του Μαρτίου 2004, το όλο σχέδιο τελείωσε.

Διαβάστε στις εφημερίδες της εποχής: ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΑΝΙΚΟΥ – ΤΟ WWF ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Σχέδιο της WWF Ελλάς: Ζητείται άμεση αξιοποίηση για το Κτήμα Συγγρού, κλπ.

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5/11/03 Πατήστε για να μεγεθύνετε.

    ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, 6/11/03 Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

    ΕΛ. ΤΥΠΟΣ, 4/1/04 Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

    ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, 18/3/04, αγγελία της WWF Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

    CITIPRESS, 23/3/04 Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

    ΑΜΑΡΥΣΙΑ, 29/3/04 Πατήστε για να μεγεθύνετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.