Απόφαση του Σ.τ.Ε. αναστέλλει τα περί Δάσους Συγγρού σχέδια των δήμων της περιοχής.

    Το σχεδιάγραμμα του Δασαρχείου. Με κίτρινο σημαίνονται οι χαρακτηρισμένες ως αγροτικές περιοχές. Εδώ προβλέπονται και τα περισσότερα έργα της συμβάσεως. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

 

Αναστέλλονται προσωρινώς όλες οι πράξεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και των Δήμων Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Μελισσίων, οι σχετιζόμενες με την μεταξύ των σύναψη προγραμματικής συμβάσεως για την εντός του χώρου του Κληροδοτήματος Συγγρού εκτέλεσιν έργων.

Η απόφαση του Προέδρου του Β’ Τμήματος Διακοπών του Σ.τ.Ε. ελήφθη την 13.8.2003 κατόπιν σχετικής αιτήσεως των σωματείων «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού», «Σύλλογος Προστασίας Κηφισιάς», «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου» και πολιτών της περιοχής και θέτει προσωρινώς φραγμό στα προσφάτως αναβιώσαντα σχέδια του Δήμου Αμαρουσίου για την υπ’ αυτού ανάληψη της διαχειρίσεως του Δάσους Συγγρού – με την κατά πολύ μικρότερη συμμετοχή και των λοιπών δήμων της περιοχής.

Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού αμφισβητούν όχι μόνον την νομιμότητα, αλλά και την αναγκαιότητα συνάψεως τέτοιων συμβάσεων, ειδικώς τώρα που το Υπουργείο Γεωργίας έχει δεσμευθεί να καταβάλλει περί τα 1,2 εκ. Ευρώ για το Δάσος Συγγρού – ποσόν υπερκαλύπτον τα έξοδα ανακαινίσεως του Ι. Ν. Αγ. Ανδρέα και της βίλλας.

Ζητούν δε να προκηρυχθεί αμέσως και χωρίς άλλες κωλυσιεργίες ο διαγωνισμός για την μελέτη και επισκευή των δύο αυτών ιστορικών κτιρίων του Κληροδοτήματος, να φυτευθεί ο από πέρυσι υπεσχημένος δασοφράκτης κατά μήκος της Κηφισίας και να αναδασωθούν οι ερημωθείσες λόγω ασθενειών και παραμελήσεως των δένδρων αγροτικές περιοχές. Και καλούν τους υπό οικονομικήν δυσπραγίαν τελούντες δήμους να απόσχουν από περιττές σπατάλες (βλ. προτεινόμενες “διαμορφώσεις”, “αναπλάσεις”, “βελτιώσεις”, κλπ., ενός αφ’εαυτού ωραιοτάτου φυσικού τοποίου) και να επικεντρωθούν στα λοιπά – πολυάριθμα – προβλήματα της περιοχής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.