Σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα, σε μια περίοδο όπου οι αριθμοί ανεργίας στου νέους έχουν εκτοξευθεί, υπάρχουν ακόμα κινήσεις που χαροποιούν και εμπνέουν.

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών πραγματοποίησε με επιτυχία ένα δωρεάν πρόγραμμα σεμιναρίων 500 ωρών διδακτικής και πρακτικής, με αντικείμενα την Κηπουρική, την Κηποτεχνική και την Ανθοκομία. 30 άνεργοι νέοι επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα, καταρτίστηκαν επιμελώς και βγαίνουν πλέον στην αγορά εργασίας πιο δυναμικά.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών, το ΙΓΕ οργάνωσε μια μικρή εκδήλωση την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 για να απονείμει τα διπλώματα στους 30 μαθητές. Για την απονομή προσκάλεσε την πρόεδρο των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, η οποία αποδέχτηκε την πρόσκληση μετά χαράς.

Στη σύντομη ομιλία της, αφού συνεχάρη θερμά τους μαθητές για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, τους ενημέρωσε για τα προβλήματα του Κληροδοτήματος μιας και αποτελούν πλέον και οι ίδιοι κομμάτι του. Τους κάλεσε να συνταχθούν στο πλευρό του συλλόγου υπέρ της προστασίας του Δασοκτήματος και να προστεθούν στους άγρυπνους φρουρούς του.

Άννα Μαρία Κάλφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.