Απομακρύνθηκαν τα βλήματα που βρέθηκαν στο εργοτάξιο της Βίλλας Συγγρού

Από τις 19 Ιανουαρίου έχουν απομακρυνθεί σύμφωνα με πληροφορίες μας 47 παλαιά βλήματα τα οποία ευρέθησαν θαμένα στην γή, στο εργοτάξιο της Βίλλας (Πύργου) Συγγρού, κατά την διάρκεια εργασιών ασφαλτόστρωσης του μεταξύ Βίλλας και Ναού Αγ. Ανδρέα περιφραγμένου χώρου. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Βίλλα Συγγρού είχε επιταχθεί από τα στρατεύματα κατοχής.

Το σημείο ανευρέσεως των βλημάτων ευρίσκεται μέσα στο εργοτάξιο της Βίλλας και άρα, δεν είναι προσβάσιμο στο κοινό. Παρ’ όλ’ αυτά από διάφορες πλευρές εκφράσθηκαν σχετικές ανησυχίες προς το ΙΓΕ.

Παρά το ότι όταν εκφράσθηκαν οι ως άνω ανησυχίες τα βλήματα είχαν ήδη απομακρυνθεί, εν τούτοις για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια το ΙΓΕ εζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία του Στρατού και πρόσθετο έλεγχο, ο οποίος ολοκληρώθηκε σήμερα και κατέληξε στο ότι ο χώρος είναι απολύτως ασφαλής.

Κατόπιν των παραπάνω δεν συντρέχει ουδείς λόγος ανησυχίας και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) είναι ο δημόσιος φορέας που διαχειρίζεται το Κληροδότημα και Δασόκτημα Συγγρού. Υπάγεται στο Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.