Αξιοποίηση α λα Ελληνικά…

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ…

Αγιος Στέφανος, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μαραθώνας… […] Οι μεγαλύτερες πυρκαγιές φέτος στην Ευρώπη -στην Ισπανία και τη Γαλλία- έγιναν σε περιοχές με ανάλογες συνθήκες με την Αττική: σε αραιοκατοικημένα προάστια που επεκτείνονται άναρχα μέσα σε δάση. Το υπό διαβούλευση ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής θα πρέπει να αναθεωρηθεί επί το αυστηρότερον, περιορίζοντας τη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25-08-2009, Οταν η πόλη επεκτείνεται στα δάση γίνεται ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές
Αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα το αργότερο ώς το 2010, οι βασικοί άξονες του Λεκανοπεδίου θα λειτουργούν μονίμως σε συνθήκες συμφόρησης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 06-12-2008, «Δεν ξέρουμε τι θέλουμε»
Περίπου 700 τετραγωνικά κλειστών χώρων (θέατρο-κινηματογράφος, βοηθητικοί χώροι, κ.λπ.) και άλλα 600 με τραπεζοκαθίσματα σχεδιάζει να «φυτέψει» η δημοτική αρχή της Αθήνας στο άλσος Παγκρατίου, τη μοναδική όαση πρασίνου σε μια από τις πιο πυκνοδομημένες γειτονιές της πρωτεύουσας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 07-11-2008, ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ:Επιχείρηση – φρένο στις μπετονιέρες του Κακλαμάνη
Με το εθνικό δασολόγιο θα μάθαινε και το Δημόσιο ποια δάση τού ανήκουν, ενώ για τα διεκδικούμενα από κοινότητες, μονές και ιδιώτες, θα γίνονταν δικαστήρια και θα ξεκαθάριζε και αυτό το ζήτημα. Αντί γι’ αυτό, ο κ. Σουφλιάς προτίμησε να κάνει Κτηματολόγιο στις κατοικημένες περιοχές, για λόγους καθαρά εισπρακτικούς, καθώς τα δάση είναι, ως επί το πλείστον, δημόσια και επομένως το δασολόγιο δεν θα έφερνε χρήματα στα κρατικά ταμεία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 30-07-2008, «Οι μισοί Ελληνες κερδίζουν από τα δάση που χάνονται»
Έπεσαν φέτος πάνω στο Ηρώδειο σαν τις ακρίδες. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσες εκδηλώσεις υπέρ αστέγων, αναπήρων, απόρων, παιδιών με ειδικές ανάγκες… «Ρωτήστε εμένα, που είχα την τύχη να θητεύσω επί δύο δεκαετίες στην Ακρόπολη. Να ακούς από τον Παρθενώνα τα καρφώματα και να βλέπεις τα σβουράκια να δουλεύουν ασταμάτητα και πάνω στη φούρια να παίρνουν κι ένα κομμάτι από τον αρχαίο λίθο». Μανώλης Κορρές, αρχαιολόγος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 17-07-2008, Σκληραίνει ο Λούκος; Την πληρώνει το Ηρώδειο
Κάθε φορά που έρχεται στο φως ένας νέος οικισμός μέσα σε δάσος, σε αρχαιολογικό χώρο, σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε γη υψηλής παραγωγικότητας, σε αιγιαλό, η καταφανής παρανομία κουκουλώνεται με τα πειστήρια της εξαίρεσης.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 08-06-2008, Ενα τέρας μεγαλώνει στην Αττική
Ο περιβαλλοντικός θάνατος της περιοχής των Μεσογείων και η πρωτοφανής οικιστική πίεση, που θα δεχθούν τα νότια παράλια από τη Βάρκιζα έως το Σούνιο, πρέπει να θεωρούνται δεδομένα εάν υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατασκευή τριών μεγάλων οδικών αξόνων-επεκτάσεων της Αττικής Οδού.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 08-06-2008, Περιβαλλοντικός θάνατος στα Μεσόγεια
Αντί να αποφασίσουμε πρώτα προς τα πού θα αναπτυχθεί η πόλη και με ποιον τρόπο, σε επίπεδο ρυθμιστικού σχεδίου ή γενικών πολεοδομικών σχεδίων, έρχεται το ΥΠΕΧΩΔΕ και εξαγγέλλει δρόμους.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 08-06-2008, Η Αττική, βορά στους αυτοκινητοδρόμους
Aλόγιστη συγκέντρωση 670 βιομηχανιών στο Θριάσιο -οι 100 εξ αυτών ανήκουν στη λεγόμενη «βαριά βιομηχανία». Kόλπος της Ελευσίνας: η «πλέον επιβαρημένη και διαταραγμένη περιοχή της Ελλάδας» (Μιχαήλ Δεκλερής). Σ’ αυτήν την περιοχή επελέγη να χωροθετηθεί το Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 12-03-2008, Σήμα κινδύνου
A British property development company is planning five exclusive holiday villages, a string of “super luxury” hotels, three golf courses and a marina in one of the most remote and ecologically fragile areas of Greece.
Dr Oliver Rackham, professor of historical ecology and master of Corpus Christi College at Cambridge University, who has written a book on the making of the Cretan landscape, said: “The development is grotesquely unsuited to the environment of this part of Greece. This is one of the most arid places in Europe. The development is unsustainable because of the huge amounts of water that will be needed.
GUARDIAN, 05-03-2008, UK firm plans vast resort on fragile coast
«Φέτα φέτα» το Σέιχ Σου παραδίδεται στους εργολάβους, καταγγέλλουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι και κατηγορούν τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων για προκλητική παραχώρηση δασικής έκτασης, ώστε να κατασκευαστεί συνεδριακό κέντρο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 10-10-2007, «Δίνουν στους εργολάβους φέτα φέτα το Σέιχ Σου»
Σήμερα το 55% των βασικών οδικών αξόνων της πρωτεύουσας βρίσκονται σε καθεστώς κυκλοφοριακής συμφόρησης και αν δεν ληφθούν μέτρα το 2010 το ποσοστό τους θα φθάσει στο 95%. Με άλλα λόγια, σε τρία χρόνια το μποτιλάρισμα θα καλύπτει ολόκληρο το Λεκανοπέδιο Αττικής.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 09-09-2007, Το δίλημμα με τα διόδια στην Αθήνα
Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής κάνουν εμμέσως πλην σαφώς λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού: «Σε Μεσόγεια και Μαγούλα υπάρχει πίεση για επέκταση του σχεδίου πόλεως. Ο αριθμός πυρκαγιών είναι φέτος πολλαπλάσιος. Αντίθετα, στο δάσος των Βιλλίων δεν εκδηλώθηκε ούτε μια πυρκαγιά»
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 06-09-2007, Μόνον στην Αττική ξέσπασαν 221 πυρκαγιές
Έχτισαν αυθαίρετα πάνω σε χειμάρρους και ρέματα τα οποία μπάζωσαν στη συνέχεια, από την Καβάλα και μέχρι την παραθαλάσσια ζώνη του Στρυμόνα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 05-09-2007, Εισαγγελέας για τα αυθαίρετα σε μπαζωμένα ρέματα
170.000 στρέμματα στο Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου και άλλα 150.000 στρέμματα στους Δήμους Παναγίας και Αρναίας, προορίζονται αποκλειστικά για μεταλλευτική χρήση και δεν επιτρέπεται σε αυτάόχι μόνο η χωροθέτηση άλλων δραστηριοτήτων, αλλά ούτε καν η προστασία του «υπερκείμενου» δάσους!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 05-09-2007, «Καίνε» το δάσος για χρυσωρυχείο
Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει 2 εκατομμύρια αυθαίρετα, αρκετά απ’ αυτά μέσα σε καμένες δασικές εκτάσεις, που παίρνουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ύστερα από ψηφοθηρικές τροπολογίες των κυβερνήσεων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 05-09-2007, Ευρωφρένο στη δασοκτονία
Πολλά από τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες ήταν όπως τονίζει ο δασάρχης Πεντέλης αυθαίρετα που είχαν κτιστεί μέσα στο δάσος.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18-08-2007, Τα απειλητικά τηλεφωνήματα
Οι μεσοπρόθεσμοι πολιτευτές, κάθε βαθμίδας, συχνά εκμεταλλεύονται την ιστορία και τα μνημεία της περιοχής τους, προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη. Στήνουν φεστιβάλ, διοργανώνουν «πολιτιστικές» εκδηλώσεις, ομνύουν στο όνομα της ιστορίας και του διαχρονικού πολιτισμού […]. Ετσι, μνημεία ή προστατευόμενοι χώροι πολύ γρήγορα, από τη μια μέρα στην άλλη,βρίσκονται με καντίνες, με πάρκινγκ, με πλαστικές καρέκλες, με πλαστικά μπουκάλια και αποτσίγαρα στο έδαφός τους.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 03-08-2007, Μνημεία, θυσία στον τουρισμό…
Στα δικαστήρια εκκρεμεί τώρα η σφράγιση και του νυχτερινού κέντρου Galazio που λειτουργεί δίπλα στη σφραγισμένη πίστα καρτ και είχε αδειοδοτηθεί ως βοηθητικός χώρος της.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 02-08-2007, Β’ γύρος στον πόλεμο της παραλίας
Η ανέγερση αυθαίρετων κατοικιών στις περί τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου περιοχές έχει ενταθεί την τελευταία εικοσαετία. Εσχάτως, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, το «μέσο» είναι οι λεγόμενες «πελάδες», δηλαδή οι ξύλινες υπερυψωμένες κατοικίες που παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν οι αλιείς της περιοχής. «Ολες οι βίλες που ανεγείρονται αυθαίρετα σε δημόσιες εκτάσεις παρουσιάζονται ως παραδοσιακές πελάδες», εξηγεί στην «Κ» ο Ναπολέων Παπαδάτος, επικεφαλής του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νεοχωρίου Οινιάδων.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21-07-2007, Και «Εθνικό Πάρκο» αυθαιρεσίας…
Από τα 80 Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής που έχουν κατασκευαστεί σ’ όλη τη χώρα μόλις τα 40 έχουν το απαιτούμενο προσωπικό και λειτουργούν ικανοποιητικά (τουλάχιστον το πρωί…). Η κατασκευή του κάθε ΠΚΑ κόστισε περίπου 146.000 ευρώ και όλα τους χρηματοδοτήθηκαν κυρίως από κοινοτικά κονδύλια.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 20-05-2007, Ρημαγμένα κυκλοφοριακά πάρκα
Ετοιμάζονται νέες επεκτάσεις της Αττικής Οδού, αυτή τη φορά προς τη νότια και ανατολική πλευρά, που θα «γαζώσουν» τον Υμηττό και θα δώσουν τη χαριστική βολή στο ζωογόνο για την πρωτεύουσα οικοσύστημά του.[…] Εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων» μάς εξήγησαν ότι με τους νέους αυτοκινητόδρομους στην ουσία ανοίγει ο δρόμος για επέκταση των κατοικημένων περιοχών στις πλαγιές του Υμηττού, που αποτελεί βασική πηγή οξυγόνου για το ανατολικό λεκανοπέδιο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 20-05-2007, Ενα βουνό επεκτάσεις
Παλιά είχαν τη δυνατότητα να τρέξουν στην αλάνα, να πέσουν, να χτυπήσουν. Σήμερα τα περισσότερα παιδιά δεν ξέρουν να κινηθούν, να περπατήσουν, να τρέξουν. Ο κατάλληλος χώρος να παίξει ένα παιδί σήμερα, είναι η αλάνα με τάπητα. Το ιδανικό θα ήταν βγαίνοντας ένα παιδί από το σπίτι του να μπορεί να βρει ένα τέτοιο γήπεδο στη γειτονιά του. Ετσι ώστε ανά πάσα στιγμή να πάει να παίξει χωρίς περιορισμούς.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 14-05-2007, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σήμερα τα παιδιά δεν ξέρουν να περπατήσουν
Ο πόλεμος για την προστασία ή την καταστροφή του εναπομείναντος αστικού πρασίνου μαίνεται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Αποτελεί μια αδυσώπητη προσπάθεια επιβολής του ιδιωτικού επί του δημοσίου. Οι καταπατητές διαθέτουν δυο ανεκτίμητα όπλα. Το ένα όπλο τους είναι οι προσβάσεις τους στη Διοίκηση […] Το άλλο όπλο των παρανομούντων είναι η γενική απαξίωση προς κάθε δημόσιο αγαθό. Έχουν άλλωστε φροντίσει να δημιουργήσουν μια κατασκευασμένη συναίνεση γύρω από την εύηχη, αλλά διόλου αγαθών προθέσεων επιχείρηση «αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων».
TA NEA, 30-04-2007, Ο πόλεμος της Αθήνας
Πριν από 13 χρόνια άρχισε να ξεφυτρώνει μια οφιοειδής πίστα καρτ. […] Η Λέσχη Φίλων Καρτ Αλίμου […] αφού λειτούργησε την πίστα για τα αγωνιστικά οχήματα, προσέθεσε το απαραίτητο κέντρο διασκέδασης με εκατοντάδες καναπέδες στο εξωτερικό και κλασική δομή μπουζουκομάγαζου στο εσωτερικό. Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, η Πολεοδομία θα εκδώσει νέα άδεια για ανέγερση κτιρίου περίπου 700 τ.μ. και θα προκύψει κέντρο διασκέδασης και παραθαλάσσιο μπαρ με όλα τα κομφόρ και τα απαραίτητα συρματοπλέγματα.
Ευπαθές οικοσύστημα η ακτή με κύριον προορισμόν την χρήσιν αυτής ως τόπου κολυμβήσεως και φυσικής απολαύσεως, λέγει τό Σ.τ.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 21-04-2007, Τα τσιφλίκια στην παραλία
Σε 425 στρέμματα εξαγγέλλεται η κατασκευή: Κτιρίων 60.000 τ. μ. για εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και αναψυκτήρια, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, ξενοδοχείου 5 αστέρων, ελικοδρομίου.«Το Ελληνικό έχει πικρή εμπειρία», επισημαίνει η ανακοίνωση του δήμου. «Εκτός από το Κέντρο Ιστιοπλοΐας, που καταλαμβάνει το μισό παραλιακό του μέτωπο, το άλλο μισό σχεδόν στο σύνολό του είναι επίσης αποκλεισμένο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 21-04-2007, Το «φιλέτο» των 425 στρεμμάτων
Ο Δοκός είναι ένα μικρό βραχώδες νησί με έκταση 12 τ. χλμ., ανάμεσα στην Ερμιόνη και την Yδρα. […] Mε απόφαση του Υπ.Πο. (ΦΕΚ 548/14 Ιουλίου 1994) ολόκληρη η νήσος Δοκός καθορίστηκε «ωςζώνη Α΄ απολύτου προστασίας, αδόμητη», ενώ ως μόνη επιτρεπόμενη χρήση ορίζεται η καλλιέργεια ελαιόδεντρων. Aνά διαστήματα εμφανίζονται επίδοξοι «νυμφίοι» με προτάσεις «ανάπτυξης». […] Η πλέον πρόσφατη «κυκλοφόρησε» το τελευταίο διάστημα […] με το Δοκό να εμφανίζεται να έχει αλλάξει χέρια και τα μεγαλεπήβολα επιχειρηματικά σχέδια (για την οικοδόμηση 12.000 τ.μ. ξενοδοχείων και μπανγκαλόους, μαρίνας κ.λπ.) να δείχνουν έτοιμα να ξεκινήσουν.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 15-04-2007, Απόπειρα για αγοραπωλησία της νήσου Δοκού – Επιχειρηματικές προσπάθειες για την οικοδόμηση τουριστικών κατοικιών στο προστατευόμενο νησί
Στην Πλάκα σήμερα λειτουργούν καταστήματα (εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία κλπ) χωρίς καθόλου άδεια, καταστήματα που έχουν επεκταθεί παρανόμως σε γειτονικά κτίρια, καταστήματα που έχουν μεν άδεια αλλά για διαφορετική λειτουργία (λ.χ. γαλακτοπωλείο και όχι εστιατόριο), ή καταστήματα που λειτουργούν μεν νομίμως, αλλά έχουν καταλάβει παρανόμως με τραπεζοκαθίσματα πεζόδρομους, πλατείες, ταράτσες.
O δήμος, η νομαρχία και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους δεν πραγματοποιούν αυτοψίες, αρνούνται να επιβάλλουν τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που έχουν προβλεφθεί, ενώ “κλείνουν τα μάτια” σε πολλές περιπτώσεις
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 30-01-2007, Οργιο αυθαιρεσιών στην ιστορική Πλάκα
Κέντρα διασκέδασης σε αυθαίρετα κτίσματα, χωρίς κανονισμούς πυρασφάλειας, με χώρους στάθμευσης τα πεζοδρόμια…
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 06-11-2006, Θέλουν ανάσες ζωής γύρω από το Γκάζι
Καταπατητές κτίζουν πάνω σε μπαζωμένες όχθες, ενώ τα αστικά και τα γεωργικά απόβλητα χύνονται ανεξέλεγκτα στα νερά της
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 28-10-2006, Παμβώτιδα, η λίμνη των παρανομιών
Ο Δήμος Π. Φαλήρου παραχώρησε χωρίς διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία τη διαμόρφωση 13 στρεμμάτων. […] Η εταιρεία θα έχει ως χορηγούς άλλες εταιρείες (NESTLE, 3Ε, ΑΜΙΤΑ, TASTY), οι οποίες θα τοποθετήσουν τα σήματά τους πάνω σε όλες τις κατασκευές και θα πραγματοποιούν εκεί δράσεις προβολής των προϊόντων τους 8 φορές το χρόνο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 28-09-2006, «Αξιοποίηση – σκάνδαλο στο Παλαιό Φάληρο»
Σκανδαλώδης απόφαση της Επιτροπής Κρίσεως Νέων Αυθαιρέτων Ηλείας, […] νομιμοποίησε με συνοπτικές διαδικασίες τα αυθαίρετα κτίσματα καταπατητών σε περιοχή που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 19-09-2006, Δίνουν ρεύμα και δάνεια σε καταπατητές
Στις πευκόφυτες εκτάσεις της Κασσάνδρας, τα εξοχικά και οι τουριστικές μονάδες, συναγωνίζονται σε αριθμό τα δέντρα. […] Εξοχικά σπίτια στα όρια της νομιμότητας, διάσπαρτα στο πευκόδασος …
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23-08-2006, Πυκνή δόμηση σε πυκνή βλάστηση…
Το πρόγραμμα «Στολίδια στην άμμο» θα αναβάθμιζε την περιοχή και θα ανεδείκνυε τον αιγιαλό. Αντί αυτού, όμως, […] κατασκευάστηκαν αποδυτήρια και αποθηκευτικοί χώροι, καθώς και ένααναψυκτήριο – «μπαρ». Η απόφαση κατεδάφισης είχε πλέον παρθεί […] η κατεδάφιση έχει παραμείνει μόνο στα χαρτιά.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 19-08-2006, Βερβερόντα: Το φυλάκιο έγινε εξοχικό!
Θα δημιουργηθούν «υδάτινες» διαδρομές, νεροτσουλήθρες, ενώ ορισμένα τμήματα του πάρκου θα είναι αφιερωμένα, για παράδειγμα, στη μυθολογία.
TA NEA, 04-08-2006, Nεροτσουλήθρες στο Πεδίον Άρεως – Πολυχώρος 3.000 τ.μ.
Εάν κάποτε – σε καιρούς ευμενείς, όπου άλλες αξίες θα πρυτανεύουν – εγερθεί μνημείο προς τιμήν του χαμένου ελληνικού τοπίου, μία επιγραφή, νομίζω, θα του πρέπει: «Επεσεν υπέρ αξιοποιήσεως».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 25-05-2006, Επεσαν υπέρ αξιοποιήσεως…
Το Ζάππειο πλήττεται από την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία σπεύδει να προχωρήσει στην περαιτέρω αξιοποίησή του αγνοώντας (;) τον κίνδυνο να γεμίσει ο χώρος με τραπεζάκια και καρέκλες.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 20-05-2006, «Πας Ελλην δικαιούται να επαγρυπνεί διά το Ζάππειον»
O Δήμος Αθηναίων έχει επιβάλει πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις στην επιχείρηση που διαχειρίζεται την παλαιά «Αίγλη», είναι συμφερόντων Κοντομηνά και τελεί υπό τη γενική διεύθυνση της Ιβάνας Μητσοτάκη-συζύγου εξαδέλφου της Ντόρας Μπακογιάννη.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 18-05-2006, Πάει περίπατο…
Στον Άλιμο υπάρχει ένα δημοτικό αναψυκτήριο. Ο επιχειρηματίας που το έχει νοικιάσει, στον περιβάλλοντα χώρο, όπου προβλέπεται κατασκευή πρασίνου, έχει δημιουργήσει δύο κλειστές περιμετρικά αίθουσες, όπου κάνει καλοκαιρινές δεξιώσεις. Στην τελευταία δεξίωση όσοι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέττα κατηφόριζαν προς τα βραχάκια.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 26-02-2006, Η παραλία του Αλίμου έχει μετατραπεί σε υπαίθριο χώρο πολυτελών δεξιώσεων.
Βγήκε δημόσια δασική και αναδασωτέα έκταση του Υμηττού στο σφυρί. Κι ακόμη χειρότερα, ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ηλιούπολης…
Περίπου τέσσερις ημέρες μετά τον πλειστηριασμό, από εκεί, ξεκίνησε και άλλη δασική πυρκαγιά…
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 11-08-2005, Έβγαλαν στο σφυρί αναδασωτέα έκταση
Η παραχώρηση του άλσους Ευελπίδων έγινε υπό τη ρητή προϋπόθεση ότι ο δήμος θα κατεδαφίσει τα κτίσματα που υπάρχουν μέσα στο άλσος και θα αναδασώσει τα αποψιλωθέντα τμήματά του.
Ο Δήμος όμως δεν έκανε τίποτε από όλα αυτά. Αντίθετα, μάλιστα, παραχώρησε τμήμα του άλσους σε ταβέρνες και ουζερί για να τοποθετηθούν τραπεζάκια…
ΤΟ ΒΗΜΑ, 01-04-2005, Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο το άλσος της Ευελπίδων
Γωνία Eμμανουήλ Mπενάκη και Πεσμαζόγλου, σήμερα, τώρα, μια αίτηση για αλλαγή χρήσης του αρχοντικού, πρώην ιδιοκτησία Zούρα, στον αριθμό 11-13.
Η αίτηση ζητεί να γίνεται εκεί «αναψυκτήριο, εστιατόριο, πωλητήριο, καταστήματα, μουσείο» (το άλλοθι για το «έγκλημα» κάθε αλλαγής χρήσης).
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 03-10-2004, Γωνία – αγωνία «αλλαγής χρήσης»
H στρούγκα διαμορφώνεται σε all day & night bar υπό την επωνυμία “μούγκα-στρούγκα” για ολονύχτια πάρτι με dj…
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 07-08-2004, Η στρούγκα που έγινε… μπαράκι
Τη νεοπλουτίστικη αρχιτεκτονική της Κηφισίας, με κακοχωνεμένο post-modern design, με αποκορύφωμα την Ιονική Τράπεζα με τις τρελές κρεμασμένες στον αέρα κολόνες.
ΤΑ ΝΕΑ, 18-10-1999, Νίκος Κεσσανλής: Λίγ’ απ’ όλα
Ο υπουργός Πολιτισμού εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να παραχωρήσει το Ηρώδειο για επίδειξη μόδας και απαντά στις αντιρρήσεις που εξέφρασε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
ΤΟ ΒΗΜΑ, 16-08-1998, Ευάγγελος Βενιζέλος – Γιατί λέω ναι στον Κλάιν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.