Μία ακόμη αντιπυρική περίοδος φτάνει στο τέλος της…

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε ανησυχητικά αυτή τη χρονιά για το Κτήμα Συγγρού. Τρεις πυρκαγιές, που δεν θεωρήθηκαν «τυχαίες»  στο κάτω μέρος της οδού Ευκαλύπτων μας αναστάτωσαν. Όμως, η άμεση παρέμβαση του Δήμου της Κηφισιάς, του Δήμου Αμαρουσίου, του Σ.Π.Α.Π και τον εθελοντών βοήθησε στο να αποφευχθεί  κάθε κίνδυνος. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιο άλλο αρνητικό γεγονός για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου.

Εμείς, «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού», πιστοί στο καθήκον μας κάναμε καθημερινά περιπολίες με την υδροφόρα μας αλλά και ως πεζοί σε όλη την έκταση του Κτήματος Συγγρού και ταυτόχρονα ενημερώναμε καθημερινά, το κοινό τόσο στην  ιστοσελίδα μας www.dasosygrou.gr όσο και στην σελίδα μας στο Facebook, εάν το Δάσος θα είναι ΑΝΟΙΧΤΟ ή ΚΛΕΙΣΤΟ, δίνοντας και όποια σχετική πληροφορία χρειαζόταν.  Παρόλες τις προσπάθειές μας να αφυπνίσουμε τους πολίτες έτσι ώστε τις επικίνδυνες μέρες να μην παραβιάζουν τις πόρτες του Δασοκτήματος, πολλοί ήταν και φέτος οι “ανυπάκουοι” που δεν συμμορφώνονταν στους κανονισμούς του Ι.Γ.Ε.!

Στις περιπολίες μας,  συνεχώς συναντούσαμε  παραβάτες.  Και αν και με ευγενικό τρόπο προσπαθούσαμε να τους εξηγήσουμε τους λόγους που δεν επιτρέπεται να είναι μέσα στο Δάσος εκείνη την στιγμή, εισπράτταμε αδιαφορία ή και επιθετικότητα. Τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτοί που είναι ανυπάκουοι είναι κάποιοι δρομείς που δεν λένε να στερηθούν την προπόνησή τους ούτε  για μια μέρα ακόμα κι αν παραβιάζουν τον νόμο ακόμα κι αν αναγκάζονται να πηδάνε κλειστές πόρτες και ψηλούς φράκτες!.

Βρισκόμαστε προς το τέλος της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου κι έχουμε μία γλυκόπικρη γεύση, σαν αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Ευτυχώς το Κτήμα Συγγρού διέφυγε τον κίνδυνο και αυτό το καλοκαίρι και αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Όλα τα άλλα είναι φαινόμενα μιας ελληνικής νοοτροπίας που έχει μάθει, πάντα, να βρίσκει τρόπο να παρακάμπτει τους νόμους.

Τουλάχιστον ας μεταφράζαμε αυτήν την εφευρετικότητα σε κάτι πιο παραγωγικό!