Ανοιξιάτικος καθαρισμός του Δάσους Συγγρού

    Σάββατο, 18/3, σε μία ανάπαυλα της δουλειάς, μερικοί από τους καθαριστές σε αναμνηστική φωτογραφία. Στο κέντρο ο Τάκης Μηλιός. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

 

Εργαζόμενοι όλων των ηλικιών, παιδάκια, συνταξιούχοι, φοιτητές, ποδηλάτες, λυκόπουλα και προσκοπάκια, ένας καθηγητής από τα Ανάβρυτα, εργάσθηκαν φιλότιμα το Σαββατοκύριακο της 18ης και 19ης Μαρτίου 2006 υπό το γενικό πρόσταγμα του ακούραστου Τάκη Μηλιού για να καθαρίσουν το Δάσος Συγγρού από τα σκουπίδια επισκεπτών και περιοίκων. Σακκούλες προσέφερε ο Δήμος Κηφισιάς και ιδιώτης – φίλος του Δάσους Συγγρού. Εργάσθηκαν περί τους 40-50 ενήλικες οι οποίοι επωμίσθηκαν αδιαμαρτύρητα και το μεγαλύτερο φορτίο της δουλειάς.
Τα σκουπίδια που συνελέγησαν γέμισαν αρκετές φορές το φορτηγάκι του ΙΓΕ. Τα περισσότερα μαζεύτηκαν βορείως των σχολείων, γύρω από τα γήπεδα, στις παρυφές της λαϊκής της Κηφισιάς και στις εισόδους του κτήματος. Δηλαδή, ό,που υπάρχουν ή γειτονεύουν άνθρωποι. Εύγε μας!
Για άλλη μία φορά συνελέγησαν τα γνωστά ευρήματα: Θρανία και καρέκλες από τα σχολεία των Αναβρύτων, λάστιχα και φανάρια αυτοκινήτων, άπειρα πλαστικά μπουκάλια, τενεκεδάκια και περιτυλίγματα, αδειανές κονσέρβες ζωοτροφών, διάφορα υλικά, αμέτρητα χαρτομάνδηλα και χαρτιά τουαλέττας, κλπ. Πολλά απ’ αυτά συνελέγησαν σε απόσταση μέτρων από κάδους απορριμάτων. Η αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο.
Σημαντικό θετικό στοιχεία ήταν η μεγαλύτερη από άλλες φορές προσέλευση εθελοντών. Φέτος είδαμε περισσότερα και καινούργια πρόσωπα. Είδαμε και πιο αποφασισμένους ανθρώπους. Με την επιμονή και την υπομονή φαίνεται ότι το μήνυμα του σεβασμού προς το Δάσος και τον πλησίον βρίσκει ανταπόκριση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.