Αναστέλλεται από το Σ.τ.Ε. νέα υποβάθμιση του Αμαρουσίου

Νέα προσπάθεια της Δημοτικής αρχής Αμαρουσίου να καταστρέψει χάριν του τσιμέντου και άλλες περιοχές κατοικίας της πόλης σταματά στο Σ.τ.Ε. Πρόκειται για προσπάθεια να χαρακτηρισθούν ως χώροι Πολεοδομικού κέντρου (δηλαδή, χώροι εμπορικών μεγαθηρίων, πολυκαταστημάτων, πολυκινηματογράφων, κλπ.), 48 οικοδομικά τετράγωνα (και όχι απλώς οικόπεδα) με πρόσοψη στην Κηφισίας, Αττική Οδό και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, ενώ άλλα 43 οικοδομικά τετράγωνα χάνουν τον χαρακτηρισμό της αμιγούς κατοικίας.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σ. Καλογιάννη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Δ683/24-6-05. Εξυπηρετεί τους οικοπεδούχους και τους εργολάβους της περιοχής, επεκτείνοντας τα γνωστά γυάλινα κτίρια στους πίσω δρόμους των αξόνων, κυριολεκτικά μεσ’ την πόρτα των σπιτιών των κατοίκων.

Οι κάτοικοι επεχειρήθη να εξαπατηθούν. Το περασμένο καλοκαίρι κι ενώ εμεθοδεύοντο τα παραπάνω, ο Δήμαρχος της πόλης καλούσε τους δημότες μέσα σε είκοσι μέρες να προτείνουν με δημοκρατικό διάλογο αλλαγές του Πολεοδομικού Σχεδίου εν όψει δημοτικών εκλογών του 2006!

Στο Σ.τ.Ε. προσέφυγαν επτά σύλλογοι της πόλης, μαζί και οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού. Ο Δήμος παρενέβη εναντίον τους ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι “αορίστως προβάλλεται ο ισχυρισμός της πρόκλησης ανεπανόρθωτης βλάβης των αιτούντων από την εφαρμογή της προσβαλλόμενης πράξης”.

Το ως άνω παράδειγμα δικαιώνει το Σ.τ.Ε. που προσφάτως απηγόρευσε στους Δήμους να κάνουν Πολεοδομικές Ρυθμίσεις, μεταφέροντας την αρμοδιότητα αυτήν στην κεντρική Διοίκηση.

Ποιοί Σύλλογοι προσέφυγαν:

Επιμορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατ. Αμαρουσίου

Σύλλογος κατοίκων Πολυδρόσου Αμαρουσίου

Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Φιλοθέης «Ο Αγ. Γεώργιος»

Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωρού – Λάκκα Κόττου Αμαρουσίου «Ο Αγ. Ελευθέριος»

Εξωραϊστικός Σύλλογος “Ρέμα Φραγκοκκλησιάς”

Φίλοι Δάσους Συγγρού

Επιτροπή Αγώνα Αγ. Νικολάου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.