Στόν εμπρησμό της 10ης Ιουλίου 2006 κάηκαν 30 στρέμματα. Κανείς πολιτικός αρμόδιος δεν διδάχθηκε τίποτε; Ή απλώς το δάσος δεν ενδιαφέρει;

 

 

Η κυβέρνησή μας μπορεί να είναι υπερήφανη για το επανιδρυμένο της κράτος και την φιλοδασική της πολιτική.

Αίτημα του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), υποβληθέν αρμοδίως την 29η Ιανουαρίου 2007, με συνολικό κόστος 88.000 Ευρώ, για κατ’ εξαίρεσιν πρόσληψη των τακτικών θερινών πυροφυλάκων του Δάσους Συγγρού ακόμη να ικανοποιηθεί. Την 1η Μαΐου άρχισε επισήμως η πυροπροστατευτική περίοδος.

Και όμως! Πριν από δύο χρόνια η ίδια Διοίκηση που αδυνατεί σήμερα να προσλάβει εγκαίρως τους πυροφύλακες, κατάφερε σε χρόνο – ρεκόρ να μετατρέψει σε έμμισθη την θέση του Προέδρου του ΙΓΕ και να εξασφαλίσει κονδύλια 300.000 για πέντε χρόνια, προκειμένου να αμείψει τον δασολόγο – συνδικαλιστή κ. Κ. Μπέση, που μόλις είχε διορισθεί Πρόεδρος.

Στις 9 Φεβρουαρίου, επιστολή των Φίλων του Δάσους Συγγρού προς τόν ίδιο τον Υπουργό Γεωργίας, κ. Ε. Μπασιάκο, είχε εγκαίρως επισημάνει το πρόβλημα. Ούτε απάντηση εδόθη ποτέ, ούτε οι φύλακες έχουν ακόμη προσληφθεί.

Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος, οι πυροφύλακες του Δάσους Συγγρού θα προσληφθούν πρακτικώς στο μέσον του καλοκαιριού. Πέρυσι και πρόπερσι, οι καλώς πληροφορημένοι εμπρηστές αξιοποίησαν την καθυστέρηση. Και τα δύο χρόνια ξέσπασαν φωτιές δύο μέρες πριν αναλάβουν υπηρεσία οι φύλακες. Φέτος, τι θα γίνει;

Ακόμα και οι δύο νυκτερινοί φύλακες του ΣΠΑΠ, τους οποίους προσλαμβάνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αμαρουσίου, αναλαμβάνουν υπηρεσία την 1η Ιουνίου, δηλαδή, έναν μήνα μετά την έναρξη της πυροπροστατευτικής περιόδου.Πέρυσι ο πρώτος εμπρησμός του καλοκαιριού είχε εκδηλωθεί στις 24 Μαΐου. Ο δεύτερος και καταστροφικότερος, στις 10 Ιουλίου, δύο ακριβώς ημέρες πριν αναλάβουν οι πυροφύλακες.Το 2005 εξέσπασε φωτιά στις 28 Ιουλίου. Οι φύλακες θα ανελάμβαναν την 1η Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.